Hejdå solen!
Hejdå solen! - Foto: TT Nyhetsbyrån

​Efter värmechocken – nu tvärvänder vädret i hela Sverige

Under måndagen drabbades delar av Stockholm av översvämningar – nu vänder vädret i hela landet.


Efter en varm helg i hela landet möttes delar av Stockholm av plötsliga skyfall. På Södermalm i Stockholm fick räddningstjänsten rycka ut på grund av att flera butiker, fastigheter och gym drabbades av översvämning. Nu flaggar SMHI för att ovädret kommer fortsätta, trots värmen.

– Vi har haft nederbörd och åska på många håll i Svealand och lokalt i Götaland, samt upp emot norra delarna av Norrland, berättar Alexandra Ohlsson, meteorlog vid SMHI för Aftonbladet.

Enligt Ohlsson var dagens skyfall bara en liten förvarning för morgondagen.

– Den här varmluften kommer då att pressas undan av ett regnområde och vi kan då vänta mer åska och nederbördsområde som berör hela landet med kraftiga skurar.

Redan imorgon kommer det kraftigaste ovädret, och man får helt enkelt räkna med både regn och åska.

Men trots dagens översvämningar kommer SMHI inte gå ut med en varning.

– Eftersom det är osäkert exakt var den kraftigaste nederbörden och åskan kommer att slå till, är det svårt i nuläget att gå ut med en varning, berättar hon för Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Alva som träffades av blixten – när hon laddade sin mobil.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.