En 54-årig kvinna åtalas för snatteri i Halmstad tingsrätt.
1 av 3
En 54-årig kvinna åtalas för snatteri i Halmstad tingsrätt. - Foto: Montage/TT
Åklagaren yrkar på 30 dagsböter á 80 kronor.
2 av 3
Åklagaren yrkar på 30 dagsböter á 80 kronor. - Foto: TT
Kvinnan gick in i provrummet med fem par trosor, men kom bara ut med fyra par. I förhör med polisen erkände hon att hon har snattat trosorna för att hon hade fått diarré.
3 av 3
Kvinnan gick in i provrummet med fem par trosor, men kom bara ut med fyra par. I förhör med polisen erkände hon att hon har snattat trosorna för att hon hade fått diarré. - Foto: TT

54-årig kvinna snattade trosor – skyller brottet på diarré

En 54-årig kvinna åtalas i Halmstad tingsrätt efter att ha snott ett par trosor. Hon säger att det berodde på diarré.


Det var i mars som en butiksväktare på H&M i centrala Halmstad larmade polisen efter att ha sett en 54-årig kvinna ta med sig ett par trosor in i provhytten – men kom tillbaka med fyra par.

Hon gick helt enkelt därifrån med ett par trosor på sig. Polisen kom till platsen och förhörde kvinnan utanför butiken. Där ska hon ha erkänt att hon snattade trosorna – men att det var för att hon fick diarré när hon gick på stan.

Enligt stämningsansökan ska tillgreppet mot kvinnan inneburit skada.

Nu åtalas 54-åringen i Halmstad tingsrätt. Åklagaren kommer yrka på att kvinnan dömds till 30 dagsböter á 80 kronor, det vill säga 2 400 kronor, skriver Hallandsposten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.