1 av 4
- Foto: Privat
2 av 4
- Foto: Privat
3 av 4
4 av 4
- Foto: Privat

Hampus, 20, fick ett oväntat samtal när han körde bil – från polisen

Hampus Nilsson var på väg hem och körde på en 90-väg när telefonen plötsligt ringer. Det visade sig vara polisen som ville prata lite.


Efter en bilträff i Ystad satte sig Hampus Nilsson, 20, och några vänner i bilen för att köra hem till Tomelilla. Runt tvåtiden på natten körde vännerna på en 90-väg när telefonen plötsligt ringde.

Hampus såg att det inte fanns något uppringnings-ID men valde att svara ändå. Samtalet gick ut i bilens högtalare via Bluetooth-systemet.

Och till alla i bilens förvåning hörs plötsligt en lugn kvinnoröst: "Ja, det är polisen, det är du som kör den där Volvo 850:n med vita lister, va?"

– Vi blev helt chockade, och alla blev dödstysta, berättar Hampus för Nyheter24.

Det visade sig att polisen låg bakom Hampus bil på vägen. De hade kollat upp hans registreringsnummer, vilket polsen tagit tidigare under dagen vid bilträffen.

– Det var helt sjukt. Jag som trott att det var en taxi som låg bakom mig hela tiden. Jag trodde till och med att det var ett skämt först, sedan tänkte jag "helvete nu är det kört", säger Hampus.

Men polisen ville bara berätta för Hampus att han nog skulle sänka hastigheten eftersom han körde fört fort. Och avslutade med en varning om att de inte skulle vara lika snälla nästa gång utan då skulle de kunna knipa kortet direkt.

– Hur fort jag körde låtar jag vara osagt, skrattar Hampus.

– Men jag kommer inte köra för fort igen, jag har blivit mer medveten om att jag måste tänka på mitt körkort och att det faktiskt kan ryka om man kör över hastigheten.

Efteråt satt han och vännerna och skrattade åt händelsen, men Hampus tycker också att polisens insats var väldigt bra, och kanske mer effektiv för att minska fortkörningar än att ta körkort.

– Jag tyckte det var positivt, speciellt när alla klagar på polisen så var det här väldigt bra. Jag fick mig en tankeställare istället för att bli förbannad om de tagit mitt körkort. Jag har lärt mig min läxa, säger Hampus.

Expressen var först med att skriva om Hampus.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den här mannen som var så missnöjd med sin fortkörningsböter att han betalade den på ett väldigt speciellt sätt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du polisens insats var bra?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.