Pengarna lämnades i en kasse.
1 av 3
Pengarna lämnades i en kasse. - Foto: TT / Riksbanken (Collage)
Och Kronofogden var ju tvungen att ta emot slantarna.
2 av 3
Och Kronofogden var ju tvungen att ta emot slantarna. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Hells Angels-style.
3 av 3
Hells Angels-style. - Foto: NTB scanpix

Hells Angels betalade skuld på 320 670 kronor – med påse full av sedlar

En stor kasse med slantar slängde Hells Angels-föreningen upp framför


I slutet av maj lämnade Karlstad kommun in en konkursansökan mot Hells Angels-föreningen Solstadens MK för obetalda skulder. Då blev föreningen ålagd att betala 320 670 kronor plus ränta eftersom man inte försäkrat gården som hyrs av kommunen, rapporterar TT via Sydsvenskan.

Det blev redan då en snackis i flera lokala medier.

– Man brukar vänta med att sätta någon i konkurs innan man fått klart med domslut och prövningar. Nu ligger försäkringsärendet mot Karlstad kommun hos Hovrätten och ger dem oss rätt så kan det innebära att Karlstad kommun får ett stort skadeståndsanspråk på sig. Nu får vi se vad som händer med konkursansökan, sa Ismo Salmi, Solstadens MK:s advokat, till Värmlands Folkblad då.

Under måndagen den här veckan reglerades dock skulden. Och inte som man kan tro. Klubben betalade skulderna med kontanter som låg i en påse. Mycket av pengarna ska enligt klubbens advokat kommit in via en insamling på Facebook.

– Man undrar ju varför de inte betalar in via ett konto som alla andra men det får stå för dem. I grunden är det väl bra att de betalar sina skulder, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) till P4 Värmland.

Kommunen ville inte ta emot kontanter, men Kronofogden är skyldiga att ta emot kontanter från skuldsatta.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.