I januari greps en man efter att ha smitit ifrån en olycksplats. När polisen grep honom trodde de att han pratade danska.
1 av 3
I januari greps en man efter att ha smitit ifrån en olycksplats. När polisen grep honom trodde de att han pratade danska. - Foto: TT
Det visade sig att mannen var berusad.
2 av 3
Det visade sig att mannen var berusad. - Foto: TT
Mannen säger själv att han inte minns att han körde hem. Han tror att han promenerade hem, skottade utanför sin pappas hus och sen vaknade upp i en cell hos polisen.
3 av 3
Mannen säger själv att han inte minns att han körde hem. Han tror att han promenerade hem, skottade utanför sin pappas hus och sen vaknade upp i en cell hos polisen. - Foto: TT

Trodde föraren pratade danska – men han var bara full

När en man i 30-års åldern i januari greps i en bil hade polisen svårt att förstå vad han sa. De trodde därför att mannen talade danska.


I själva verket var mannen full.

Polisen lade märke till bilen när den såg ut att fly undan en olycksplats i Strömslund, i Trollhättan. Där hade någon krockat med två parkerade bilar. Polisen fick tag på mannen när hans bil fastnade i snön. När de öppnade dörren kände de en stark lukt av alkohol, uppger Ttela.

När polispatrullen stoppade mannen låg det bland annat en flaska med lite vodka kvar, på bilgolvet.

Senare åtalades mannen för misstänkt för grovt rattfylleri, obehörigt avvikande från olycksplats och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen, som hör hemma i Trollhättan, minns inte alls att han körde hem. Han ska ha blivit bjuden på grogg hos sin kompis, men som han minns ska han ha promenerat hem, skottat snö utanför sin fars hus och vaknat upp i en cell hos polisen.

Mannen har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri, smitning från olycksplats och knivbrott. 1 400 kronor ska han betala till Trollhättans stad, eftersom han körde på en stolpe. Han ska även betala ett skadestånd på 27 708 kronor för de skadade bilarna, uppger Ttela.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en man som frias från rattfylleri – eftersom han sov.

Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.