Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Bilden har ingenting med händelsen att göra. - Foto: Pernilla Wahlman

Kraftig brand i villa – en man saknas

Under natten började det brinna kraftigt i en villa och mannen som var skriven på adressen har ännu inte hittats.


Natten mot lördag började det brinna kraftigt i en villa i Jättendal i norra Hälsingland. Huset var redan övertänt när räddningstjänsten kom till plats.

– Det var ett snabbt brandförlopp. Man misstänkte att det saknades en person som bor på adressen och vi påbörjade rökdykning men vi fick backa då det var för varm och för stora risker, säger Pär Mossnelid, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst, till Aftonbladet.

Räddningstjänsten såg till att branden inte spred sig till skogsområdet i närheten och hur branden startade är fortfarande okänt.

En man i 35-årsåldern var skriven på adressen och har ännu inte hittats. Anhöriga till mannen har blivit informerade om att han saknas.

Räddningstjänster kommer att låta fastigheten brinna ner och området runt om kring villan är avspärrat för teknisk undersökning.

– Vi kommer försöka genomföra en teknisk undersökning nu på morgonen men det är i nuläget svårt att bedöma när vi kan göra det. Det kan bli under dagen eller i morgon. Tekniker kommer att söka efter eventuella personer och undersöka brandorsaken, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg, till Aftonbladet.

Polisen kan i nuläget inte utesluta att mannen kan ha varit i villan när det började brinna.

– Såvitt vi vet så är personen som bor på adressen saknad. Anhöriga är underrättade om att han kan vara kvar i villan.

De har heller inte någon misstänkt.

– Det är mer en rutinåtgärd för att kunna öppna vår verktygslåda och genomföra den tekniska undersökningen. I nuläget går det inte att utesluta att branden var anlagd men vi tror att det är andra saker som orsakat den, säger han till Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tågbolag pausar all trafik i Sverige

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Det har varit en tuff period för svenska konsumenter. Men nu ökar köpviljan för första gången sedan 2021. I alla fall på nätet, där branschorganisationen Svensk Handel visar på stigande försäljningssiffror online.

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.