Lynn Holm, 25, berättar för Nyheter24 om reaktionerna hon har fått på sina ansiktstatueringar.
1 av 7
Lynn Holm, 25, berättar för Nyheter24 om reaktionerna hon har fått på sina ansiktstatueringar. - Foto: privat
På ena kinden har hon ett stort ankare, som ska symbolisera tro, hopp och kärlek.
2 av 7
På ena kinden har hon ett stort ankare, som ska symbolisera tro, hopp och kärlek. - Foto: privat
Hon har 25 tatueringar spridda över kroppen.
3 av 7
Hon har 25 tatueringar spridda över kroppen. - Foto: privat
På andra sidan av ansiktet har hon ett dollartecken.
4 av 7
På andra sidan av ansiktet har hon ett dollartecken. - Foto: privat
Dollartecknet hör ihop med handtatueringen med texten "another day another dollar".
5 av 7
Dollartecknet hör ihop med handtatueringen med texten "another day another dollar". - Foto: privat
På nätet får hon mest positiva reaktioner.
6 av 7
På nätet får hon mest positiva reaktioner. - Foto: privat
Lynn har bland annat jobbat på ett hunddagis. Inte på någon arbetsplats har hennes tatueringar ifrågasatts.
7 av 7
Lynn har bland annat jobbat på ett hunddagis. Inte på någon arbetsplats har hennes tatueringar ifrågasatts. - Foto: privat

Lynn om tatueringarna i ansiktet: "Fick höra att jag förnedrade hela kvinnosläktet"

Lynn Holm har tatueringar över hela kroppen, varav två i ansiktet. Här motbevisar hon de elaka fördomarna från okända människor.


Sjöbusar och kåkfarare är de enda som har tatueringar. Så brukade det låta för inte så länge sen. Men under de senaste 20 åren verkar attityden till tatueringar förändrats drastiskt.

Ändå lever många kvar i föreställningen att en viss typ av tatueringar av någon anledning skulle kunna göra att du inte kan få något "riktigt" jobb.

Mest laddade av alla tatueringar, är de som sitter i ansiktet. Det spelar nästan inte någon roll vad motivet är, huvudsaken är att ansiktets hålls fritt.

Någon som verkligen kan motbevisa den fördomen är 25-åriga Lynn Holm från Lilla Alstad utanför Trelleborg.

Hon gjorde sin första tatuering i tonåren och har nu lika många till antalet som hon är gammal. De flesta av tatueringarna sitter på armarna och överkroppen, men de som verkligen sticker ut är de två som sitter i ansiktet.


På ena kinden har hon tatuerat ett stort ankare, och på den andra ett dollartecken. Det senare hör ihop med en handtatuering med texten "another day, another dollar."


Från början hade Lynn tänkt att vänta med tatueringar i ansiktet tills hon hade ett fast jobb, men sen ändrade hon inställning och tänkte att man lever bara en gång, så hon körde på direkt.

– Mamma var den första som fick se ankaren på kinden. Hon hoppades att jag hade ritat mig själv i ansiktet, säger Lynn till Nyheter24.

I början fick hon inte så mycket negativa kommentarer, mer än möjligtvis om själva placeringen. På nätet får hon mest positiv respons. Värre är det ute bland folk.

Den värsta händelsen var när en helt främmande människa grep tag i Lynns arm och skällde ut henne när hon gick över ett torg inne i Trelleborg.

– Jag fick höra att jag förnedrade hela kvinnosläktet, att det var förfärligt att jag sänkte mig till den nivån. Tydligen skulle ingen kunna älska mig med det här utseendet och jag skulle aldrig kunna få ett fast jobb, berättar Lynn.


Men den oförskämda främlingen skulle inte kunna ha mer fel. Faktum är att Lynn har haft tre olika jobb sedan dess. På hunddagis, i butik och inom förskolan. Aldrig någonsin har hon fått några negativa kommentarer om sina tatueringar på sina arbetsplatser.

– På förskolan hade i och för sig många av barnens föräldrar också tatueringar. Men jag tänker att så länge du gör ditt jobb bra och blir uppskattad som person så spelar det ingen roll hur du ser ut, säger Lynn.

Om du också gillar tatueringar så borde du läsa om Monique, som har tatuerat sig själv över hela kroppen. Missa inte hennes fantastiska beskrivningar av sina egna galna tatueringar. Missa inte heller Moas hysteriskt roliga Håkan Hellström-tatuering som hon gjorde på fyllan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du våga tatuera dig i ansiktet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Verk kräver mer pengar till förvar

Rekordmånga svenskar vill behålla kontanter i framtiden

2 timmar sedan
I en ny undersökning av Verian, tidigare Kantar Sifo, på uppdrag av Bankomat​ kan man nu se att rekordmånga svenskar vill ha kvar möjligheten till kontantbetalningar även i framtiden.

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

3 timmar sedan
Under lördagen vann en man Lottos Drömvinsten på drygt 101 miljoner kronor. Men han var länge eftersökt, då man inte visste vem han var. Men nu är vinnaren av Drömvinsten hittad. Här får du veta vad han ska göra med pengarna.

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

3 timmar sedan
Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

3 timmar sedan
Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.