Mannen misstänks för övergrepp på över 100 barn.
1 av 2
Mannen misstänks för övergrepp på över 100 barn. - Foto: TT BILD
Han åtalas i dag vid Borås tingsrätt.
2 av 2
Han åtalas i dag vid Borås tingsrätt. - Foto: Jessica Gow/TT

45-årig man misstänks för att ha förgripit sig på 114 barn

Mannen åtalades under måndagen vid Borås tingsrätt.


En man i 45-årsåldern från Västsverige åtalas i dag vid Borås tingsrätt för övergrepp på över hundra barn. Totalt ska det röra sig om 114 barn runt om i hela landet, skriver Expressen.

Mannen ska ha fått unga flickor att posera naken framför en webbkamera och fotograferade dem när han de onanerade. Han ska även ha låtsats varit en jämnårig pojke eller flicka i Skype och Kik för att komma i kontakt med sina offer som främst var tjejer.

Brotten ska ha ägt rum mellan september 2010 till maj 2015. Det var i maj som det hela uppdagades när ett offer i Uppsala polisanmälde honom efter att ha blivit utsatt för mannen.

Via mannens Skype-id lyckades polisen få tag på mannen och han kunde gripas på si hemort. I hans bostad hittade de telefoner, datorer och usb-minnen där filmerna fanns.

Nu är mannen misstänkt för att ha förgripit sig på 114 barn och han har misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, samt försök därtill, sexuellt ofredande, barnpornografibrott, grovt förtal och förtal. Han nekar dock till alla anklagelser. I april börjar rättegången mot honom.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!