1 av 3
2 av 3
- Foto: Waheed al Aytouni
3 av 3
- Foto: Waheed al Aytouni

Den här halloumikebaben är det bästa som hänt Sverige

Det är helt enkelt kebab som är gjord av halloumi.


Glöm kebabtallrik, kebabpizza, kebab med pita eller allt du någonsin hört om kebab.

För här är förmodligen Sveriges första halloumikebab – halloumi som är tillagad precis som vanlig kebab. Den marineras i minst 24 timmar, träs på kebabspett och skärs precis som kebab.


Waheed al Aytouni

Det är Waheed al Aytouni på restaurangen Middle East i Malmö som kommit på idén. Han har haft restaurangen sedan 1990 och ska nu äntligen öppna en till, som ska fokusera på det vegetariska alternativet halloumikebaben.


Google

– Vi är nog först i Sverige med detta och kanske i hela världen också, säger Waheed till Nyheter24.

– När vi testade den på vår nuvarande Middle East och bjöd kunderna så älskade alla den. Alla kommer älska den!


Bildkälla

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!