Misshandeln fortsatte i fyllecellen.
Misshandeln fortsatte i fyllecellen. - Foto: Faksimil/övervakningskamera

Bråkstakar låstes in i fyllecell - tillsammans

När de berusade personerna omhändertogs sattes de i samma fyllecell. Väl där fortsatte misshandeln i två timmar.


UPPSALA. Männen började bråka med varandra på Ålandsfärjan. Ordningsvakter omhändertog båda två och placerade männen i fyllecell - tillsammans.

Övervakningsbilder från cellen visar hur offret kryper ihop i ett hörn för att skydda sig samtidigt som han vädjar om att gärningsmannen ska sluta. Trots att misshandeln pågick i över två timmar var det ingen som reagerade.

Offret fick ta emot både sparkar och slag. Enligt åklagaren ådrog sig han brutna revben, blod­vite och värk.

– Det är anmärkningsvärt att någon över huvud taget kan bli misshandlad när man sitter inlåst i en fyllecell, säger kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman till Upsala Nya Tidning.

Gärningsmannen, en 27-årig uppsalabo, medger att han slagit sin cellkamrat men förnekar att det skulle röra sig om grov misshandel.

– Det är ett långt tids­förlopp, men det beror ju mest på att ingen tittar till dem under hela tiden, säger 27-åringens advokat Roger Häggquist till UNT.

Händelsen inträffade 2007 och gärningsmannen lyckades smita från polisen genom att legitimera sig med falsk id-handling. Mannen påträffades i vintras när han misstänktes för bedrägeri.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!