Här är tecknet på att du kan behöva bada din hund.
Här är tecknet på att du kan behöva bada din hund. - Foto: Pexels

Gör din hund det här? Då måste den badas

När hunden varit ute och lekt i lera, eller rullat sig i något olämpligt så duschar man per automatik av sin hund. Här får du veta när det kan vara bra att bada din hund, även om den inte är smutsig.


Våren och sommarvärmen är här. Många hundar tycker om att vara ute i det härliga vädret och det finns mycket nya dofter och växter att upptäcka.

Så ser du om din hund har allergibesvär

Men vissa hundar lider faktiskt av pollenallergi, precis som vi människor kan göra. Symtomen för pollenallergi hos en hund kan variera något. Men de kan bland annat få klåda i ansikte eller på tassarna. 

– Klådan gör att hunden kan slicka, gnaga eller klia sig överdrivet mycket. Mindre vanliga symtom är snuva eller rinniga ögon. Kontakta veterinären vid besvär för hjälp, säger Agrias presstalesperson Pernilla Melander till Nyheter24. 

LÄS MER: Sjuka skillnaden – så mycket dyrare är det med hund än katt

Hundar kan äta allergimediciner

Har en veterinär konstaterat allergi hos en hund så kan man behandla det med allergimedicin, precis så som människor gör under pollensäsong.

– Hunden kan behandlas med allergimediciner, kortison eller i vissa fall med ett specialtillverkat vaccin som kallas hyposensvaccin som är framtaget just för den aktuella hunden, förklarar Pernilla Melander.

MISSA INTE:

Hund dog under operation – veterinären gjorde fel

Här är de mest aggressiva hundraserna: ”Viktigt att inte avla på”

Då bör du bada din hund

Om man väntar på en allergiutredning men märker att ens hund slickar sig mycket, kliar sig eller visar upp symtom på typisk pollenallergi, då kan det vara en god idé att bada den.

– I väntan på allerigutredning kan symtomen lindras genom att bada hunden med ett lugnande eller återfuktande medicinskt schampo, för att minska hundens kontakt med allergener, säger Agrias presstalesperson Pernilla Melander till Nyheter24.

LÄS MER: Man höll hund instängd i mörk källare utan dricksvatten

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!