Ikea är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024.
Ikea är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024. - Foto: Johan Nilsson/TT/Janerik Henriksson/TT

De är Sveriges mest attraktiva arbetsplats: "Bra på att fira"

I dagarna kom​ rekryteringsföretaget Randstad ut med sin årliga granskning av mest attraktiva arbetsgivarna 2024. Ikea knep förstaplatsen, här får du veta hur de ska fira.


Rekryteringsföretaget Randstad gör varje år en undersökning där de frågar svenskar vad de tycker om 150 olika bolag och myndigheter i Sverige.

Utifrån svaren kan man sedan se vilket företag som svenskarna anser är den mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige, något som Nyheter24 skrivit mer om.

Missade kassan på Ikea – får ersättning

Förra årets vinnare petas från förstaplatsen

Förra året ansåg svenskarna att Spotify var den mest attraktiva arbetsgivaren, men i år petades företaget från sin förstaplats av ingen mindre än Ikea.

Här är hela listan på Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024

Anledningen till att svenskarna uppskattar Ikea så mycket som arbetsgivare har bland annat med företagets goda rykte att göra, den långsiktiga anställningstryggheten och förmånerna, skriver Randstad i ett pressmeddelande.

Två utbildningar där ALLA får jobb med 34 000 i månadslön

Därför tror Ikea de utsetts till attraktivaste arbetsgivaren

Nyheter24 har varit i kontakt med Ikea för att ta reda på varför de själva tror att de fått utmärkning i år.

– Vi har fantastiska kollegor i hela Sverige som varje dag gör sitt bästa för att möta våra kunder och det är det arbetet som ligger till grund för den här utmärkelsen, säger Miriam Swärdh, hr-chef på Ikea Sverige.

Nio yrken med månadslön på minst 47 000 kronor – och liten konkurrens

"Bra på att fira"

Men någon personalfest kommer det inte att bli. Miriam Swärdh berättar att Ikea gärna festar och firar det mesta, men i nuläget finns inga festplaner för att fira denna utmärkelse.

– Vi på Ikea är bra på att fira både stort och smått men just den här utmärkelsen har vi inget speciellt firande planerat för.

Läs fler nyheter om Ikea här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!