Flera människor räddades från en överfull uppblåsbar båt i engelska kanalen 23 april. Fem personer omkom, däribland en sjuåring som bott i Sverige.
Flera människor räddades från en överfull uppblåsbar båt i engelska kanalen 23 april. Fem personer omkom, däribland en sjuåring som bott i Sverige. - Foto: Gareth Fuller/AP/TT

Flicka utvisades från Sverige – trampades ihjäl

En sjuårig flicka som i flera år bott i Västsverige men utvisats omkom på en överfull båt med migranter i Engelska kanalen, rapporterar P4 Väst.


Det var i slutet av april som totalt fem personer dog när de försökte passera från Frankrike till Storbritannien. Enligt BBC befann sig över 100 personer i den lilla uppblåsbara båten, och flera personer drunknade eller trampades ihjäl när panik utbröt.

En av dem var den sjuåriga flickan, som enligt P4 Väst utvisats från Sverige i februari och hamnat i Frankrike. Hon reste tillsammans med sina föräldrar och två syskon när föräldrarna tappade greppet om henne på båten och hon trampades ihjäl, vilket även The Guardian rapporterat om.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!