Erik Videgård är en tittarfavorit i TV4:s Nyhetsmorgon.
Erik Videgård är en tittarfavorit i TV4:s Nyhetsmorgon. - Foto: Marcus Ericsson/TT & Stella Pictures

Erik Videgård har opererats: "Svullet och blåslaget"

Erik Videgård, 63, förlorade känseln i delar av ansiktet efter att ha drabbats av cancer. Nu har stjärnkocken opererats, och rekonstruerat sin käke.


Erik Videgård är i dag en av Sveriges kändaste kockar och har tidigare drivit restauranger som East, Fjäderholmarna, Videgårds och En halv trappa plus gård. 

63-åringen har även gett ut ett helt gäng kokböcker om Sichuanköket, som han var med och introducerade i Sverige.

I dag reser Videgård runt och gör gästspel på krogar runt om i landet, samtidigt som han är en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon där han blivit en tittarfavorit med sina raka åsikter om matlagning. 

Erik Videgård: Sluta använda finmalen svartpeppar

Erik Videgård: Därför ska du aldrig använda vitlökspress

Erik Videgård var sjuk i cancer

Den som sett Erik Videgård i rutan har säkert märkt av hur kocken ibland har problem med käken. Det beror på sviterna av en cancerbehandling. 

Våren 2010 upptäcktes att 63-åringen hade en cancertumör i vänster tonsill i halsen. Han genomgick därefter både cellgiftsbehandling och strålning och ansågs färdigbehandlad i september samma år.

Men samtidigt upptäcktes att Videgårds käkben börjat dö och sommaren 2011 gick käken av. I dag anses kocken frisk, men operationen har påverkat hans yttre. 

Kocken Erik Videgårds käke gick av – mitt under resan: "Djävulskt ont"

Kocken Erik Videgård drabbades av cancer 2010. Foto: Marcus Ericsson/TT

"Har fått rätt många kommentarer..."

På Instagram skriver Erik Videgård: 

"Har fått rätt många kommentarer om att jag ser ”konstig” ut genom åren. Några undrande, vilket är helt ok, och några förlöjligande, vilket känns sådär."

"En operation efter biverkningar av strålningsbehandling gjorde att jag tappade all känsel i en fjärdedel av ansiktet. Det gör att det kan hända lite vad som helst där utan att jag känner det." 

Erik Videgård har opererat käken 

Nu har Erik Videgård opererat sin käke på Karolinska sjukhuset. 


"Igår fick jag hjälp av de fantastiska plastikkirurgerna på Karolinska att fixa till en del av munnen. Nu kan jag dricka som en vanlig människa, utan läckage." 

"Ska ge mig på min kära saxofon igen och kanske till och med börja dyka då munnen nu sluter tätt. Ja, det är lite svullet fortfarande och lite blåslaget, men det går över. En stor eloge till den medicinska plastikkirurgin! Om ni bara visste hur mycket de gör för att rekonstruera människor. Fantastiskt! Och så ser jag inte lika ”löjlig” ut längre… Haha!"

Här kan du läsa om varför Erik Videgård tycker att du aldrig ska grilla hamburgare.

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!