Inledningsvis greps två män som misstänkta för mord efter ett tumult som uppstått under ett rån i en bostad i Malmö. Arkivbild.
Inledningsvis greps två män som misstänkta för mord efter ett tumult som uppstått under ett rån i en bostad i Malmö. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Man dödade rånare med kökskniv – frias

En rånare i Malmö dödades i februari efter att tillsammans med en annan man ha tagit sig in i en bostad utklädd till hantverkare. Nu frias den man som dödade rånaren i det tumult som uppstod, liksom hans vän – åklagaren har kommit fram till att de agerade i nödvärn och därför väcks inget åtal, rapporterar Sydsvenskan.


I bostadens kök stod de två männen och lagade lunch, när rånarna tog sig in. Rånarna tvingade under pistolhot ned de båda männen på knä, men en av dem lyckades rycka till sig en kökskniv och gå till motattack. Båda rånarna knivskadades och en av dem avled senare. Inledningsvis greps de båda rånoffren som misstänkta för mord. De släpptes senare, men mordmisstankarna har kvarstått fram till nu.

— Det jag kommit fram till är att det här faller inom nödvärnsrätten, som de förklarat i förhör, säger åklagare Elena Severin till tidningen.

Nu väntar åtal för den rånare som överlevde, liksom för en man som misstänks ha kört gärningsmännens bil.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!