I samband med polisjakten kraschade de misstänkta tjuvarna in i ett bostadshus i Hjärup.
I samband med polisjakten kraschade de misstänkta tjuvarna in i ett bostadshus i Hjärup. - Foto: Johan Nilsson/TT

Dieseltjuvar jagades av polis – kraschade rakt in i hus

En polisjakt slutade med att flyktbilen kraschade rakt in i ett bostadshus i skånska Hjärup tidigt på torsdagsmorgonen, skriver Sydsvenskan.


Händelsen började med att polisen fick in ett samtal om en pågående dieselstöld. 

En polisbil upptäckte de misstänkta tjuvarna och började jaga fordonet. Flyktbilens förare tappade sedan kontrollen över fordonet och kraschade rakt in i ett bostadshus.

— En god bit av huset är borta och de som bor där är ute men överraskade, säger Patric Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till Sydsvenskan.

Ingen i huset i Hjärup kom till skada

En av de två personerna i bilen fick föras med ambulans till sjukhus. Ingen i huset ska ha skadats, men räddningstjänsten stabiliserar nu upp byggnaden för att det inte ska rasa.

– Jag låg och sov precis ovanför, med sängen ut mot väggen. Jag gick ner och såg att köksväggen hade rasat ihop, och hörde gap och skrik. Det var vatten på hela golvet och hål i huset, det var kaos, berättar Malena Karlsson, boende i huset, för Dagens Nyheter, och beskriver ljudet från kraschen som "ofattbart".

Föraren, som är i 40-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Båda männen misstänks för stöld av diesel.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!