Leif GW Persson är starkt kritisk mot polisutbildningen.
Leif GW Persson är starkt kritisk mot polisutbildningen. - Foto: Henrik Montgomery/Janerik Henriksson/TT

GW Perssons kritik mot polisutbildningen: "Brottas med fyllon"

Leif GW Persson riktar skarp kritik mot den svenska polisen och kallar rekryteringen till Polishögskolan korkad.
– Intelligenstesten tror jag inte man skulle behöva ligga sömnlös för​, säger han till Aftonbladet.


De senaste åren har åtta poliselever fått sluta för att de begått brott och 15 har fått gå efter säkerhetsklassning – samtidigt som 40 studenter fått fortsätta sin utbildning på Polishögskolan, trots att de varnats för fusk på prov, visar en granskning gjord av Aftonbladets 200 sekunder. 

Granskningen tar upp några extrema fall där en elev kallar misstänkta för horungar, och ett annat exempel då en lärare blev skjuten, här kan du läsa mer om poliselever som inte håller måttet.

Leif GW Persson: "Korkad rekrytering"

Leif GW Persson är kritisk mot både polisen och polisutbildningen – och kallar rekryteringen till Polishögskolan för korkad. Han anser att polisen borde rekrytera mer specificerat, enligt vad folk är lämpade att göra.

– Här ska du gå och harva en jävla massa år genom att ligga med olika fyllon och brottas och det gör att många viker ner sig och tyvärr är det inte alltid eliten som finns kvar. Och de där intelligenstesten tror jag inte man skulle behöva ligga sömnlös för, säger han till Aftonbladet.

Och sågar kraven på antagningen lite till:

– Jaja, ”hur många ben har en gris? Ett? Två? Fyra?” Det är alltid sådana där kryssa-i-alternativ. Om du sedan håller för ögonen när du kryssar och blir godkänd om du har en tredjedel rätt, då, visst för fan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!