Stig Millehaugen är internationellt efterlyst.
Stig Millehaugen är internationellt efterlyst. - Foto: Politiet/NTB/TT och Erik Johansen/NTB/TT

Norske dubbelmördaren kan vara i Sverige: "Är möjligt"

Dubbelmördaren Stig Millehaugen, som ofta beskrivits som "Norges farligaste man", är på rymmen och enligt norsk polis är det inte omöjligt att han befinner sig i Sverige.


Det var för två dagar sedan som den 53-årige dubbelmördaren Stig Millehaugen, känd som ”Norges farligaste man”, rymde från Trondheims fängelse där han avtjänar ett fängelsestraff på 21 år. 

Rymningen skedde under en permission.

– Han skulle vara tillbaka klockan 15 men kom inte tillbaka som det var bestämt, har fängelsechefen Egil Gabrielsen tidigare sagt till VG.

Läs mer om Stig Millehaugens rymning och efterlysning här.

Expolisen: Stig Millehaugen kan vara i Sverige

Nu jagas Stig Millehaugen, som dömts för mordet på gängledaren Mohammad ”Jeddi” Javed och mordet på kriminalvårdaren Jon Arild Martinsen i samband med en tidigare rymning, över hela världen.

Millehaugen tros ha flugit till Oslo, men enligt Johnny Brenna, en före detta polis som själv jagat dubbelmördaren vid tidigare tillfällen, är det inte omöjligt att han är i Sverige.

– Det är inte långt. Att han kan sitta i en lägenhet någonstans i Sverige är möjligt, säger Brenna till TV4.

Här kan du läsa om fem fångar som rymt från svenska fängelser.

Då kan Stig Millehaugen vara farlig

Den norska polisen har tidigare varnat för att Stig Millehaugen bedöms som farlig. Detta bekräftas även av Johnny Brenna.

– Stig kan vara farlig i situationer om han blir pressad, och inte minst tror jag han kan bli farlig under ett gripande, säger han till TV4.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!