Glenn Hysén.
"Farsan är inte rasist, han är heller inte mediatränad", säger Tobias Hysén. - Foto: Stella Pictures, Adam Ihse/TT och Christine Olsson/TT

Nu försvarar Tobias Hysén sin pappa: "Han är inte rasist"

Nyligen berättade den tidigare landslagsspelaren Glenn Hysén att han är Sverigedemokrat – något som väckte en del ilskna reaktioner och anklagelser om rasism. Nu stiger sonen Tobias Hysén fram i rampljuset och försvarar sin pappa.


Den tidigare landslagsspelaren Glenn Hysén skrev år 2018 en krönika i GT om att han inte hade röstat på 20 år, men att det stundande valet skulle bli första gången på länge. Men vilket parti som skulle få hans röst förblev osagt.

I alla fall fram tills nyligen, när Hysén gästade Nemo Hedéns podcast “Nemo möter en vän” och avslöjade att han är Sverigedemokrat, något Nyheter24 tidigare rapporterat om.

– Jag är det ja, svarade Hysén då, och menade på att SD-ledaren Jimmie Åkesson har "sunda idéer".

Detta till skillnad från år 2019, när fotbollstjärnan gick ut med att han inte sympatiserar med partiet efter ett väldigt omdebatterat inlägg, som nu är borttaget, på Twitter. Läs mer om det här.

Tobias Hysén försvarar sin pappa: "Inte rasist"

Nyheten om att Glenn Hysén är Sverigedemokrat väckte en hel del reaktioner, något han själv bemötte i en intervju med GP på tisdagen.

– Det misstolkas så jävla mycket när man säger sånt. Jag menar bara att Åkesson är en jävla go gubbe. Jag är inte nån jävla rasist för det. Det blir sånt jävla liv när man säger så. Det är ändå Sveriges tredje största parti, sade han till tidningen då.

Raseriet mot Glenn Hysén har fått sonen Tobias Hysén att rycka in till sin pappas försvar. I ett inlägg på Twitter skriver den tidigare fotbollsspelaren bland annat att "Han må va naiv, men han är inte rasist", om sin pappas uttalande.

"Farsan är inte rasist, han är heller inte mediatränad. Allt som är vackert med hans glada sätt att säga vad han tycker och tänker, är också hans nackdel, när han kommenterar saker han inte riktigt förstår ska slå tillbaka på honom."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!