Fred bodde i ett tält på universitetets campus.
1 av 3
Fred bodde i ett tält på universitetets campus. - Foto: WSB-TV / Facebook
Han fick då hjälp av polisen att bo tills studentkorridorerna öppnade.
2 av 3
Han fick då hjälp av polisen att bo tills studentkorridorerna öppnade. - Foto: WSB-TV
Bland annat från den här kvinnan.
3 av 3
Bland annat från den här kvinnan. - Foto: WSB-TV

Polisen hittade hemlösa studenten utanför skolan – då gjorde de det här

Studentkorridoren öppnas inte förrän i augusti så Fred fick slå upp ett tält i buskarna på campus för att bo de närmaste veckorna där.


Den lokala polisen i Barnesville, Georgia, USA, hittade 19-åriga Fred Barley sovandes i ett tält utanför ett college. Men istället för att köra bort honom och ge honom böter så lyssande polisen på hans historia.

Och vilken historia det är.

Fred Barley är en hemlös collegestudent som cyklade sex timmar på sin brors cykel för att registrera sig till hans andra termin. Med sig hade han två väskor med allt han ägde samt 2 stora flaksor med vatten. Och i Georgia är det inte direkt mild värme på sommaren, rapporterar WSB-TV.


Problemet var att Gordon Colleges studentlägenheter öppnas inte förrän i augusti så Fred fick helt enkelt slå upp ett tält i buskarna på campus för att bo och leva de närmaste veckorna där. Allt han hade att äta var en kartong med flingor.

Innan Fred fick besök av polisen var han ute och sökte jobb. När polisen kom bads han att stiga ut ur tältet med händerna ovanför huvudet. Men konstaplarna insåg snabbt att något inte stod rätt till och ville höra historien.

Fred drömmer om att utbilda sig till läkare och studerar just nu en kandidat i biologi. Först verkade det som att han inte skulle ha någonstans att ta vägen för att utbilda sig till sin dröm – men polisen hade en lösning.

Polisen betalade först för två nätter på ett motell och efter att en av polisernas fru delade historien ställde flera upp med gåvor som böcker, skor och en ny cykel – och en lokal pizzeria erbjöd honom ett jobb. Motellet där han spenderade två nätter erbjöd honom att stanna kvar tills studentkorridoren öppnade upp.

Efter protester om att poliser skjutit ihjäl flertalet svarta personer i USA kände Fred stor tacksamhet mot poliserna som enligt honom "inte brydde sig om färgen på min hud".

En Facebook-grupp har nu skapats vid namn Success For Fred med nästan 8 000 medlemmar och via GoFundMe har persoenr skänkt omkring 80 000 kronor.

– Det viktigaste är inte alla gåvor. Det är alla nya möten och vänner jag skaffat, säger Fred till lokala tv-stationen WSB-TV.

Ett sådant möte var med en kvinna, Amber Shoemake, som hjälpt Fred extra mycket. Någonting hon kände att hon "måste göra" – mycket på grund av att hon hade förlorat sin egen son i en ovanlig sjukdom.


Under torsdagen spelade Fred Barley in en video där han tackar alla som hjälpt honom och som hans flickvän spred på hans Facebook-sida:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.