Det finns flera olika sätt att onanera på.
Det finns flera olika sätt att onanera på. - Foto: Pexels

Sexexperten avslöjar: Fem ovanliga onanimetoder för kvinnor

Trodde du att det bara finns ett sätt som kvinnor onanerar på? Tänk om – det finns massor.


Kvinnlig onani är ett område som är ganska outforskat, trots att nästan alla faktiskt onanerar och i till exempel porrfilmer används nästan alltid fingrar på klitoris och fingrar i slida-metoden, men det är långt ifrån det enda sättet tjejer onanerar på. 

Den ensidiga bilden av kvinnlig onani gör att många tjejer som onanerar på andra sätt känner skam, eller känner att de inte är "normala".

– Vi pratar sällan med kompisar och får sällan se andra kvinnor onanera. Mycket porr man ser kan se likadan ut, så många har inget att spegla sig mot. Vi borde inte behöva skämmas, utan se det som en trevlig stund, säger sexexperten Sandra Dahlén till Nyheter24.

Många metoder för onani bland kvinnor

Det finns idag ingen forskning om olika sätt tjejer onanerar på, men Sandra Dahlén har under sina år som expert kommit i kontakt med många kvinnor som använt sig av många olika metoder.

– Personer kanske tycker om att gnida sig mot saker för att det känns skönt. Vissa ligger på mage och rör sig mot ett föremål, kanske en kudde, säger hon. 

Bildkälla: Shutterstock

Hon nämner också att det kan handla om att ett föremål ska ha en viss yta, som mjukt eller hårt, strävt eller mjukt och så vidare. 

– Folk tar det som finns. En del söker sig till saker som vibrerar, som duschmunstycken eller eltandborstar. 

Behövs en penetrering under onanin säger Dahlén att det även här handlar om att ta det man har tillgängligt, exempelvis ljus eller gurkor. 

– Sexleksaker kostar ofta en del och det är inte alla som har möjlighet att köpa någon, eller ens ha någon hemma, säger hon. 

Andra metoder som Sandra Dahlén kommit i kontakt med när hon pratat med tjejer är att knipa med slidmusklerna för att få orgasm, använda vibrationerna på en buss eller cykla på exempelvis en grusväg. 

Så om du är en person som onanerar på ett sätt som inte är det som vi hela tiden ser i porr – oroa dig inte. Du är långt ifrån ensam om att göra det. Så grattis till att du hittat vad som fungerar för dig!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Onanerar du på något av de här sätten?
Tack för din röst!