Det här händer när tjejer under 17 har sex

Forskning har ett oroväckande svar på vad som händer med tjejer som har sex innan de fyllt 17 år.


Statistiskt sett har de flesta sex första gången runt 17 års ålder. Men de tjejer som har sex innan den åldern riskerar att utsättas rejält socialt.

Killar får inte alls uppleva samma sak, enligt en färsk forskningsrapport. Det är också en extrem dubbelmoral i hur man blir behandlad, beroende på kön.

Forskarna har använt data insamlad från intervjuer med elever mellan 11 och 16 års ålder i mindre städer i USA. Under intervjuerna förklarade 45 procent av tjejerna att de inte kände sig socialt accepterade längre efter att de hade haft någon form av sex. 90 procent av killarna kände sig i stället mer accepterade efter att ha haft sex.

Till och med när tjejer upplevde sitt första hångel eller kyss kände 25 procent av de intervjuade att de fått en känga socialt.

– Våra resultat hänger ihop med traditionella könsnormer, förklarar Derek Kreager, ledare för studien och professor i sociologi och kriminologi vid Pennsylvania State University.

Det här skapar en dubbelmoral. Killar nedvärderar tjejer som har sex och enligt studien kan det vara de pojkar som själva inte har sex som gör det. Pojkar blir negativt utsatta när de inte har sex, tjejer blir det när de har det. Kort sammanfattat enligt studien.

Om någon har sett filmen Easy A så stämmer den alltså med verkligheten.


Bildkälla

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!