Den 7:e augusti 2016 födde det unga paret från Kristianstad en dotter som då var fullt frisk. (Bilden till höger är en genrebild)
1 av 4
Den 7:e augusti 2016 födde det unga paret från Kristianstad en dotter som då var fullt frisk. (Bilden till höger är en genrebild) - Foto: TT Bild/Pixabay
En månad senare avled flickan, till följd av svåra skador. (Bilden är en genrebild)
2 av 4
En månad senare avled flickan, till följd av svåra skador. (Bilden är en genrebild) - Foto: Pixabay
Nu har rättegången inletts mot föräldrarna.
3 av 4
Nu har rättegången inletts mot föräldrarna. - Foto: TT Bild
2 maj 2017 lämnade åklagaren in åtalet mot de två föräldrarna, som åtalas för synnerligen grov misshandel och för vållande till annans död, grovt brott.
4 av 4
2 maj 2017 lämnade åklagaren in åtalet mot de två föräldrarna, som åtalas för synnerligen grov misshandel och för vållande till annans död, grovt brott. - Foto: TT Bild

Unga paret misstänktes ha dödat sin bebis – frias i rätten

Det unga paret, 22 och 24 år gamla, misstänktes ha misshandlat sin dotter till döds. Idag kom domen mot paret.


I maj inleddes rättegången mot det unga Kristianstadsparet som åtalas för att ha dödat sitt eget barn. Ett fall som har väckt starka känslor och reaktioner i hela Sverige.

Idag kom föräldrarnas domen.

Föräldrarna frias då tingsrätten ansåg att det inte fanns bevis för att paret ska ha misshandlat dottern, skriver Kvällsposten.

Det var i augusti förra året som paret, 22 och 24 år gamla, fick sin dotter. En månad senare avled hon.

De allvarliga skadorna på barnets kropp fick läkaren att misstänka att barnet skadats till den grad att det ledde till hennes död.

Googlade hur länge ett barn kan gå utan mat

I förundersökningen framkommer det att familjen hade dålig ekonomi, och att barnet inte åt ordentligt.

Redan under första veckan googlade föräldrarna på bland annat "hur man sköter ett nyfött barn".

Vid ett tillfälle lades dottern även in på sjukhus då hon hade blod under tungan, men akuten hittade ingen orsak. 

Efteråt fortsatte mamman googla på ord som "blåmärke bebis" och "leukemi bebis". Hon bad även om hjälp genom olika inlägg på nätet. När dottern var en månad gammal sökte pappan på hur länge ett spädbarn kan gå utan mat.

20 frakturer

Den 8 september åkte föräldrarna till sjukhus efter att ha upptäckt att flickan är livlös. Dagen efter lades hon in på universitetet i Lund. Där konstaterades att hon hade hjärnblödningar och fler än 20 gamla och nya frakturer.

Under kvällen stängdes respiratorn av. Strax efter att flickan konstaterades död greps föräldrarna, misstänkta för barnmisshandel och vållande till annans död. Brottsrubriceringen ändrades senare från misstanke om mord till synnerligen grov misshandel. 

Du kan läsa mer om händelsen här.

Paret frias i Kristian Tingsrätt

Båda föräldrarna har under förhör och i rätten nekat till brott. 

Under förhandlingarna i tingsrätten skyllde föräldrarna på varandra och gav olika förklaringar till hur flickans skador skulle ha uppstått.

Åklagare Eva Norberg bedömde att pappan skulle dömas för synnerligen grov misshandel och mamman för synnerligen grov misshandel på garantansvar. Till följd yrkade hon att pappan skulle få fängelse, och att båda föräldrarna skulle genomgå ett rättspykiatrisk undersökning.

Nu går alltså båda föräldrarna fria.

Se även: Tova Moberg, 19, förutsåg sin egen död – skrev allt i dagbok


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!