Nerijus Bilevicius Lisa Holm.
1 av 7
I förra veckan misshandlades Lisa Holms mördare i fängelset. - Foto: Polisen (Montage)
Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse.
2 av 7
Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse. - Foto: Polisen
Han fick hett vatten kastat i ansiktet.
3 av 7
Han fick hett vatten kastat i ansiktet. - Foto: Polisen
Lisa Holm blev bara 17 år.
4 av 7
Lisa Holm blev bara 17 år. - Foto: Polisen
Nerijus Bilevicius.
5 av 7
35-åringen har kort stubin och det var inte första gången han begått brott i fängelset. - Foto: Polisen
Nerijus Bilevicius skadad i fängelset.
6 av 7
Han dömdes för bland annat försök till misshandel. - Foto: Polisen
Mord.
7 av 7
Norrtäljeanstalten. - Foto: Jessica Gow / Jessica Gow/TT

Han misshandlade Lisa Holms mördare i fängelset – är dömd för grova brott

För en vecka sedan misshandlades Nerijus Belivicius i fängelset – nu har mannen bakom misshandeln pekats ut.


I förra veckan blev Lisa Holms livstidsdömde mördare Nerijus Bilevicius misshandlad. Han fick hett vatten kastat i ansiktet av en medfånge i "sexbunkern" på Norrtäljeanstalten.

Polisen

Nu pekas en man ut som skyldig till överfallet som skedde i ett fikarum på verkstaden. Men han tros inte ha velat straffa Bilevicius för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Den 35-årige mannen är själv dömd för sexualbrott.

Anledningen ska, enligt GT, ha handlat om att Nerijus Bilevicius frågat medfången om kaffe. Då blev 35-åringen förbannad och kastade sin tekopp med hett vatten i ansiktet på honom.

TT

Efter attacken skedde en utredning på anstalten och 35-åringen pekades snabbt ut. Bilevicius skador ska inte vara allvarliga och har nu fått återvända till A-paviljonen. 35-åringen har istället blivit omplacerad.

Den misstänkte bakom övergreppet avtjänar en fängelsedom på ett och ett halvt år för försök till grov misshandel, sexuellt ofredande, olaga hot, hot mot tjänsteman och skadegörelse.

Polisen

Försöket till grov misshandel skedde i april förra året. Då gick den 35-årige mannen till knivattack mot en annan man i Malmö och fångades på en bild tagen av ett vittne. Attacken mot Lisa Holms mördare var inte heller den första innanför fängelsets murar.

Han har hotat med att döda och våldta kriminalvårdare och deras familjer – och dömts för sexuellt ofredande efter att ha onanerat framför en av kriminalvårdarna.

35-åringen dömdes 2011 för bland annat våldtäktsförsök och grov misshandel till tre års fängelse. Han dömdes till att utvisas till Kuwait, men landet vägrade att ta emot honom eftersom han saknar medborgarskap i landet.

Polisen

Lisa Holms mördare har hållit en låg profil i fängelset, men har vid flera tillfällen blivit placerad i isolering efter bråk på avdelningen. I höstas beviljades han permission att lämna anstalten för att få vård för en okänd sjukdom.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.