Nerijus Belivicius vill bli flyttad.
1 av 3
Nerijus Belivicius vill bli flyttad. - Foto: Polisen/TT
Anledningen ska vara att han vill komma närmare sin familj.
2 av 3
Anledningen ska vara att han vill komma närmare sin familj. - Foto: Polisen
Han dömdes till livstids fängelse förra året.
3 av 3
Han dömdes till livstids fängelse förra året. - Foto: Polisen

Lisa Holms mördare har tröttnat på fängelset – vill åka hem

Belivicius saknar sin familj – nu vill han inte vara kvar i Sverige längre.


Mordet på 17-åriga Lisa Holm förra sommaren har i domstol beskrivits som en ”avrättning”, och fallet skakade ett helt land.

Lisas mördare, Nerijus Belivicius, dömdes till livstids fängelse i november förra året, och har sedan dess suttit inspärrad på Norrtäljeanstalten. Men nu vill mördaren åka hem.

Enligt GT har Belivicius lämnat in en ansökan till Kriminalvården där han ber om att bli förflyttad till ett fängelse i Litauen. Anledningen är att han vill komma närmare sin familj.

Mördaren och hans fru.

"Min fru och mina föräldrar får en möjlighet att besöka mig då de saknar en möjlighet att komma hit”, skriver Bilevicius i sin ansökan, enligt GT.

När Bilevicius sitter inspärrad har han också möjlighet att jobba – och tjäna pengar. Läs här om hur mycket pengar han kan tjäna per dag.

Vill du ha mer nyheter? Ladda ner vår app!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde han få förflyttas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB fortsätter sänka boräntor

1 timme sedan
SBAB fortsätter sänka sina korta boräntor – tremånadersräntan är nu under 5 procent. De korta räntorna har ju börjat sikta in sig på att Riksbanken snart kommer att sänka sin styrränta, säger Lars Lindmark på SBAB.