Det var vid en parkeringsplats i Viksjö, norr om Stockholm, som polisen i torsdags kväll sköt ihjäl en man i 40-årsåldern.
1 av 3
Det var vid en parkeringsplats i Viksjö, norr om Stockholm, som polisen i torsdags kväll sköt ihjäl en man i 40-årsåldern. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Mannen ska ha varit beväpnad enligt vittnen på plats och när polisen kom dit ska han på något sätt ha varit hotfull.
2 av 3
Mannen ska ha varit beväpnad enligt vittnen på plats och när polisen kom dit ska han på något sätt ha varit hotfull. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Då sköt polisen flera skott mot mannen. Han dog senare av skadorna.
3 av 3
Då sköt polisen flera skott mot mannen. Han dog senare av skadorna. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Man skulle göra affär på Blocket – sköts ihjäl av polis

Blocketaffären ska ha rört sig om en mobiltelefon.


Det var vid en parkeringsplats i Viksjö, norr om Stockholm, som polisen i torsdags kväll sköt ihjäl en man i 40-årsåldern. Mannen ska ha varit beväpnad enligt vittnen på plats och när polisen kom dit ska han på något sätt ha varit hotfull. Då sköt polisen flera skott mot mannen. Han dog senare av skadorna, skriver Aftonbladet.

– Det har varit fråga om en affär via Blocket där han träffat några personer och betett sig hotfullt mot dem, säger Lena Kastlund, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren, som leder internutredningen mot poliserna som sköt, till tidningen.

Blocketaffären ska ha rört sig om en mobiltelefon, enligt uppgifter till Aftonbladet, men det är inte något som åklagaren vill bekräfta.

– Poliserna som var där hävdar att det var en hotfull situation, en nödvärnssituation helt enkelt. Vi ska ta reda på om det stämmer, säger Lena Kastlund.

Det har även startats en förundersökning om vad som skedde på platsen. I den riktas misstankar om grovt olaga hot mot den nu avlidne mannen. Men eftersom han är död kommer utredningen med största sannolikhet att läggas ner.

Man som sköts ihjäl ska ha haft pistolskytte som ett stort intresse. Han ska även tidigare ha varit dömd för ringa vapenbrott för innehav av en burk pepparspray, skriver Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.