Hallsberg: Polisen rapporterar om stöld / inbrott

"Man i 25-årsåldern misstänkt för inbrott och försök till stöld.", skriver polisen på sin hemsida.


Polisen i Örebro län rapporterar detta:

En anmälare iakttog strax efter midnatt att två män gick in på ett förskoleområde i området Stocksäter i Hallsberg och ringde då polis. Innan polis hann att anlända såg anmälaren att männen sprang från platsen utan att verka ha fått med sig något.

Det visade sig att ett förråd på förskoleområdet brutits upp men att gärningspersonerna troligen inte fått med sig något därifrån. Spaningsarbetet ledde till att en man, som väl stämde överens med signalementet på en av förövarna, kunde anträffas i den riktning männen flytt. Den andre mannen har inte anträffats.

Den anträffade mannen är nu misstänkt för försök till stöld genom inbrott men frihetsberövades inte.

I samband med spaningsarbetet efter tjuvarna kontrollerades en annan man som efter kontroll visade sig inte ha med inbrottet att göra. Denne man som är i 45-årsåldern är i stället misstänkt för ringa narkotikabrott då han hade med sig en mindre mängd misstänkt narkotika vilken beslagtogs. Han frihetsberövades inte.

Läs mer här.

Info om Stöld/inbrott brott

Antalet anmälningar av Stöld/inbrott har minskat i Sverige med 21% mellan 2013-2021 *. Hallsberg ligger topp 43 i Sverige i år vad gäller stöld/inbrott.

Staden med mest antal stöld/inbrott hittills i år är Stockholm, följt av Västerås och Uppsala.

Kort fakta om Hallsberg

Hallsberg är en ort i Örebro län, med 8525 invånare. Fotbollsspelaren Björn Nordqvist (115 landskamper) kommer från Hallsberg.

* Statistiken kommer från Brottsförebyggande Rådet

/
/
/
dni
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!