Nu lanserar TikTok en ny funktion – som gör det möjligt att göra bakgrundskontroller på andra användare.
Nu lanserar TikTok en ny funktion – som gör det möjligt att göra bakgrundskontroller på andra användare. - Foto: Foto: Patrick Sison/AP/TT och Andrea Piacquadio/Pexels

Tinder lanserar ny funktion – gör bakgrundskontroller möjliga

Tinder har seglat upp som en av världens mest använda dejting-appar och nu kommer de med goda nyheter – åtminstone för den som vill gå på en Tinder-dejt utan att behöva oroa sig för huruvida dejten är den som hen utger sig för att vara.


Tinder, som kommit att bli en jätte i den digitala dejtingbranschen, används flitigt av svenskar. Mer än var fjärde man och mer än var femte kvinna i åldrarna 16-25 år använder appen, enligt statistik från Internetstiftelsen

Hur många som faktiskt använder Tinder för att gå på dejter är mer oklart, men för den skara som gör det kommer nu företaget med glädjande besked – i alla fall för de med rent mjöl i påsen.

Lanserar bakgrundskontroller

Det är bolaget bakom Tinder, Match Group, som meddelar att de investerat i och inlett ett samarbete med organisationen Garbo – som ägnar sig åt bakgrundskontroller. 

Därmed kommer en ny funktion att lanseras på Tinder, och andra dejtingföretag som ägs av Match Group, som gör det möjligt för användare att göra bakgrundskontroller på personer som de planerar att träffa för en faktisk dejt. 

Foto: Patrick Sison/AP/TT

Men vad innebär en bakgrundskontroll? Jo, enligt The Verge kan Tinder, med hjälp av Garbo, få tillgång till offentliga handlingar såsom domar eller etablerade besöksförbud – och det enda som krävs är personens förnamn och ett mobilnummer, alternativt dennes för- och efternamn. 

Oklart var och när funktionen lanseras

Men svenska Tinder-användare kan inte ropa hej än. Företaget har nämligen inte gått ut med någon information om vilka marknader som den nya funktionen ska lanseras på och om den svenska marknaden är en av dem. 

Det är heller inte klart när funktionen kommer att rullas ut i appen. 

Läs mer:

Så lyckas du bäst på Tinder – under "Golden hour"

Nu kommer en ny jätteändring på Tinder

Hon åkte över 3 timmar till Tinderdejten – blev kallad fet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!