Ben & Jerry och pepparkakor
Ben & Jerry's släpper ny glass med smak av pepparkaka - Foto: Pixabay, JONAS EKSTRÖMER / TT

Ben & Jerry's släpper ny glassmak – med smak av pepparkaka

Glädjande nyheter för dig som älskar glass och julen! Ben & Jerry's har släppt en ny glass med smak av pepparkaka.


Älskar du Ben & Jerry's lika mycket som många älskar julen? Då kommer du verkligen att glädjas åt denna underbara nyhet! Nu har glassjätten nämligen släppt ytterligare en glass med ny smarrig smak. Glassen har en smak av jul och ger dig den där extra julkänslan. En glass som också är perfekt att servera till efterrätt såhär mot den stundande julen.

Den nya glassen heter "Spice & all things n'ice" och är en krämig karamellglass som innehåller bitar av både choklad och pepparkaka. Alltså, hur gott låter inte detta? Rena drömmen ju och något som man bara måste köpa hem till jul. 

Konkurrerar med annan glassjätte

Ben & Jerry är inte först ut denna säsong med att släppa en produkt som inspireras av den kommande vintern. Tidigare i höst släppte glasskonkurrenten Sia en ny Tomteglass med smak av lussebullar, något som Nyheter24 har testat. Även Sia har precis som Ben & Jerry's nya pepparkaksglass bitar av lussebullar i sin glass så känslan och smaken av julen blir alldeles extra.

Andra företag som har testat att ändra smaken på sina populära produkter kring jul är Dumle, Cloetta och Frödinge. Dumle har tidigare smaksatt sina populära kolor med pepparkaka och Frödninge har även de tillsatt pepparkaka i deras omtyckta kladdkaka.

Cloetta som varje år säljer Juleskum-tomtar testade förra julen att smaksätta sina tomtar med lingonsmak. I år har godisjätten valt att smaksätta sina skumtomtar med Kola.

Fyller 40 år i år

Ben & Jerry's grundades i staden Burlington i delstaten Vermont i USA år 1978, vilket innebär att de fyller hela 40 år i år. I samband med jubileet släppte de i våras smaken "Birthdaycake". Födelsedagstårtan är en gräddglass smaksatt med vaniljkräm, kaksmet, jordgubbssås och bitar av sockerkaka – en riktig storslagen födelsedagstårta med andra ord. 

Förra året skrev Nyheter24 om Cloettas nya lingonsmak på populära juleskum-tomtarna. Det kan du läsa mer om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Ben & Jerry's?
Tack för din röst!