Hon befann sig på Drottninggatan för att träffa upp några vänner som inte hunnit anlända till platsen då det fruktansvärda dådet skedde.
Hon befann sig på Drottninggatan för att träffa upp några vänner som inte hunnit anlända till platsen då det fruktansvärda dådet skedde.

Småbarnsmamman Maïlys, 31, skulle träffa vänner – mejades ned av lastbilen

Småbarnsmamman blev det första dödsoffret i terrordådet som ägde rum på Drottninggatan i fredags.


Hela världen befinner sig för tillfället i chock efter att minst fyra personer har dött och 15 personer skadats i fredagens misstänkta terrordåd då en lastbil löpte amok på Drottninggatan i Stockholm för att sedan kraschade in i Åhlénshuset.

Ett av offren har identifierats som en 11-årig flicka från Stockholm, en som en brittisk medborgare vid namn Chris Bevington och en svensk kvinna hemmahörande i Uddevalla. Hennes anhöriga har bekräftat att det stämmer men vill inte lämna några vidare kommentarer, skriver Bohuslänningen.



Fjärde offret som även var den första som mejades ned av lastbilen var belgiska småbarnsmamman Maïlys, 31. Hon hade flugit från den belgiska orten Lembeek i Halle söder om Bryssel där hon bodde tillsammans med sin 1,5-åriga son, skriver Expressen.

Maïlys arbetade som psykolog och arbetade framför allt med asylsökande. Nu var hon i Stockholm för att möta upp vänner som också kom resande från annan ort.

Hon befann sig på Drottninggatan för att träffa upp några vänner som inte hunnit anlända till platsen då det fruktansvärda dådet skedde.

Här visar tusentals personer sitt stöd för offren i attacken

Läs mer om attacken i Stockholm:

9 saker du behöver veta om attacken i centrala Stockholm

Video: Här flyr folk från misstänkt terrordåd i centrala Stockholm

Här är bilderna som visar lastbilsattacken i centrala Stockholm

En anhållen för inblandning i attacken i Stockholm – det här vet vi om honom

Så flydde misstänkte terroristen till tunnelbanan efter attacken

Säpo: Mannen har förekommit i utredningar tidigare

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.