En man döms för stöld på Ikea.
En man döms för stöld på Ikea. - Foto: Hasse Holmberg/TT/Stella Pictures

Man gick och köpte kanelbullar – med kundvagn full av stöldgods från Ikea

En man i 25-årsåldern gick och köpte kanelbullar på Ikea med sin kundvagn. Problemet var att alla varor i kundvagnen inte var betalda. Mannen döms nu för ringa stöld och ska betala 36 000 kronor i böter.


En man i 25-årsåldern har dömts för stöld på Ikea i Malmö. I domen som Nyheter24 tagit del av står det att mannen i förhör sagt att han nyligen hade fyllt år och fått pengar insatta på ett kort. Men när mannen kom fram till app-kassan betalde han bara för några varor, med ett annat kort.

Gick och köpte kanelbullar med stöldgodset

Mannen ska sedan ha lämnat kassaområdet och gått och iväg för att köpa kanelbullar. Han ställde sig direkt i kassakön där man kan köpa kanelbullar och korv. Mannen hävdar att han sedan hade tänkt gå till returavdelningen och betala för resten av varorna med sitt andra kort som hade alla födelsedagspengarna. 

En kvinna i personalen stoppar mannen

I kön för att köpa bullar blev han stoppad en kvinna från personalen som bad honom uppvisa ett kvitto på det han hade i kundvagnen.

Kvinnan säger i sitt förhör att hon redan i app-kassan reagerade på att summan blev så liten, baserat på vilka varor han hade i kundvagnen. När kvinnan kunde konstatera att alla varor inte var betalda i kundvagnen tillkallade hon en säkerhetsvakt.

Mannen nekar till brott

Mannen nekar till brott, men dömdes den 20 september till 100 dagsböter om 360 kronor, vilket totalt blir 36 000 kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!