Försäkra ditt husdjur med gott samvete! Det är viktigt att du är påläst innan du tecknar din nya försäkring.
Försäkra ditt husdjur med gott samvete! Det är viktigt att du är påläst innan du tecknar din nya försäkring. - Foto: Henrik Montgomery/TT/Pixabay

Fällorna du ska undvika när du tecknar djurförsäkring till ditt husdjur

Att teckna en försäkring är främst ett sätt att kontrollera kostnader hos veterinären och om oturen är framme kan det stå dig dyrt – om du valt fel försäkring. Här är fällorna du ska undvika innan du skriver på ditt djurs försäkring.


För katter och hundar kan du vanligtvis teckna en försäkring från det att de blivit 6 veckor gamla. Att försäkra sin pälskling är inte självklart för alla – men desto viktigare för andra. Om du däremot försäkrar din hund eller din katt och den blir skadad eller sjuk kan det bli riktigt dyrt om du inte har en bra försäkring.

Här är några viktiga saker att tänka på och se upp för när det kommer till djurförsäkring inspirerat av Manypets Hund & Kattförsäkring. Här kan du även läsa om kravet många kattägare missar och vad den nya kattlagen handlar om.

Stegen till rätt försäkring – undvik fällorna

  1. Du väljer första bästa försäkring. Självklart vill du ge din pälskling den bästa djurförsäkringen – för tänk om olyckan är framme en dag! När du väljer djurförsäkring är risken stor att du får en eller flera tips från vänner och bekanta, varpå du inte läser på själv för enkelhetens skull. När du däremot väljer försäkring är det viktigt att den innehållet det skydd som just du och ditt husdjur behöver – vid alla olika tillfällen. Du kan bland annat jämföra villkor med hjälp av Konsumenternas Försäkringsbyrås oberoende jämförelse av hundförsäkringar i Sverige. Varje år jämför de bland annat skydd och villkor på hundförsäkringar från de mest populära försäkringsbolagen i Sverige.
  2. Du binder upp dig för tidigt och utan någon betänketid. En djurförsäkring kan stå dig dyrt om du ångrar dig. En del försäkringsbolag har långa bindningstider som kan vara lätta att missa (och bli av med).
  3. Du väljer fel försäkring för fel hundras. Det finns vissa raser som många försäkringsbolag gör undantag för och missar du det kan det bli en dyr historia.
  4. Prioritera skumläsningen! Ta din tid och läs igenom det eventuella försäkring du tänkt skriva på. Avtalet kan göra att du som kund missat viktiga bitar som är finstilta och för att undvika den fällan gäller det att läsa – och våga fråga om hjälp!
  5. Glöm inte att lista du vill att försäkringen ska täcka. Skriv ner en lista på på saker du vill att försäkring ska täcka. Det kan vara allt från ett benbrott till tandvård till att ni behöver en livförsäkring och kanske ett reseskydd så att du kan använda din försäkring utomlands om något skulle hända.

Källa: Manypets

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!