Piers Morgan
Bildkälla: Instagram/Piers Morgan/Stella Pictures

Baby Reindeer: Kritik mot Piers Morgans intervju med "Martha"

Under torsdagen intervjuade Piers Morgan verklighetens "Martha" från Netflixsuccén "Baby Reindeer". Intervjun har nu mött stor kritik.
"Piers utnyttjar psykiskt sjuka för visningar", skriver en upprörd person.


Under torsdagskvällen intervjuade den brittiska journalisten Piers Morgan kvinnan som säger sig vara verklighetens Martha, i Netflixsuccén Baby Reindeer. Kvinnan i fråga heter Fiona Harvey och är 58 år gammal. 

Intervjun har resulterat i starka reaktioner. "Detta är så fel, Richard ville inget av det här", skriver en person och syftar på Richard Gadd som spelar sig själv i det självbiografiska stalkerdramat.

Sanningen bakom "Baby Reindeer" – det hände på riktigt

Jessica Gunning spelar Richard Gadds stalker "Martha" i verklighetsbaserade "Baby Reindeer" på Netflix. Bildkälla: Chris Pizzello/AP

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Fiona Harvey motsäger sig vara Richard Gadds stalker

Skådespelerskan Jessica Gunning spelar Richard Gadds stalker "Martha" i storsuccén Baby Reindeer. 

Efter att Richards självbiografiska dramatisering släpptes på Netflix trädde Fiona Harvey fram i brittiska tidningar som verklighetens "Martha".

Piers Morgans intervju med Fiona Harvey släpptes på Piers tv-kanal. I intervjun säger Harvey att porträtteringen av "Martha" i serien inte stämmer överens med verkligheten, hon menar att de mesta är överdrivet. Dessutom nekar Harvey att hon skulle stalkat Gadd.

– Jag tror inte att jag skickade något till honom. Det kan ha varit ett par skojiga mejl, men det är allt, säger Harvey i intervjun.

– Jag tycker han har psykiska problem, säger hon om Richard.

Utpekad i "Baby reindeer": Fått dödshot

Kritikstorm mot Piers Morgan: "Oacceptabelt"

Nu möter Piers Morgan stor kritik på sitt Instagram-konto, där han publicerat en bild tillsammans med Fiona Harvey. 

Många följare tycker att det är omoraliskt och fel att Harvey får säga sitt.

"Detta är oacceptabelt och exploaterande. Att återtraumatisera Richard Gadd genom att ge sin förövare och stalker en röst är ett nytt "lågt", även för dig Piers. Hon är mentalt instabil och behöver medicinsk hjälp, inte en plattform! Kom igen, var är mänskligheten?", skriver en person.

"Jag tycker att det här är väldigt oroande", skriver en annan person.

Solsidan-profilen ligger bakom storsuccén "Baby Reindeer"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!