Charlotta Hedlund, 30, berättar för Nyheter24 om reaktionerna på hennes medverkan i Robinson 2024.
Charlotta Hedlund, 30, berättar för Nyheter24 om reaktionerna på hennes medverkan i Robinson 2024. - Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson och Fredrik Sandberg/TT

Robinson-Charlotta om hatet: ”Framställts som en mobbare”

Charlotta Hedlund, 30, har varit en färgstark karaktär i årets säsong av "Robinson". Men hon är inte helt nöjd med hur hon framställts i programmet.
– De använder kommentarer från synk från fel saker till saker som passar in för att få fram en ”elak sida” av mig, säger hon till Nyheter24.


Vårens säsong av "Robinson", som programleds av Anders Lundin, hade premiär i mars.

Vid säsongens start var det totalt 22 förväntansfulla deltagare som anlände till öarna i Caramoan i Filippinerna, redo att göra upp om Robinson-statyetten och en halv miljon kronor. 

Sedan dess har mycket hänt och programmet har, i vanlig ordning, väckt stor engagemang bland tittarna. 

Robinson 2024: Därför fick Ci Lindström medicin av produktionen

Anders Lundin. Foto: TV4

Det gör 100 personer mitt på Robinson-ön – medan programmet spelas in

Maureen Asic försvarade Charlotta Hedlund

En av de deltagare vars medverkan väckt en hel del reaktioner under säsongens gång är 30-åriga Charlotta Hedlund. På programmets officiella Instagram-konto har inläggen som handlar om just Charlotta fått hundratals kommentarer. 

I ett av dem kallas den personliga tränaren, som är bosatt i Norge, för allt från "fake" och "äcklig" till "sopa" och "skitsnackare", vilket fått deltagaren Maureen Asic att komma till Charlottas försvar.

"Hey allihopa - vill påminna om att detta program handlar om överlevnad, tävlingar och en stor del av socialt spel. Vi har 24 timnar i en dag/natt. En episod är ~ 22min + 44 öråd. Charlotta gick in, spelade sitt spel och bjöd på sig själv, som alla andra vi har gjort. Lite mer förståelse uppskattas att möjligheten finns hur saker och ting klippts och vinklas… Låt oss inte trycka ner andra som bjudit på sig själva. Kärlek och förståelse över allt annat", skriver hon. 

Robinson 2024: Vi måste prata om vad brandmannen Mark sa

Foto: Skärmavbild/Instagram/robinsontv4

Deltagare anklagas för vikthån i Robinson 2024: "Elak"

Charlotta Hedlund om Robinson 2024: "Så ihopklippt"

I en intervju med Nyheter24 berättar nu Charlotta Hedlund själv om hur hon upplevt reaktionerna på hennes medverkan i "Robinson".

– Jag har fått väldigt mycket hejarop och stöd. Mest det. Men också mycket hat, där folk hotar och är elaka. Inte bara till mig utan även till min familj och sambo. Så det är ju tråkigt. Att folk inte kan förstå att det är verkligen så ihopklippt, säger hon, samtidigt som hon betonar att man får en bättre bild av henne i "Gränslandet". 

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

Charlotta Hedlund. Foto: TV4

För enligt Charlotta har hon inte framställts på ett rättvist sätt i programmet.

– De använder kommentarer från synk från fel saker till saker som passar in för att få fram en ”elak sida” av mig. De klipper bort stora diskussioner då båda lagen är med och diskuterar och så tar de bara med slutet, när jag ”avrundar” diskussionen, förklarar hon.

30-åringen exemplifierar med en situation då hon frågat deltagaren Karin Nilsson om hon "har svårt att stå rakryggad".

– Då skrek i princip alla på varandra och alla vi tjejer var väldigt arga och besvikna på att Karin hade sagt att vi mobbade Ci Lindström. För så var det verkligen inte, säger Charlotta och uppger att även Ci då ska ha sagt att hon inte upplevt utfrysning eller mobbning. 

– Men detta tar de inte med, bara att jag konfronterar Karin. 

Karin Nilsson. Foto: TV4

Charlotta Hedlund: "Mycket avundsjuka"

Charlotta Hedlund har också sett reaktioner på att hon sagt att deltagaren Lars Koefoed är dubbelt så gammal som resten av de medverkande och att denna synk används i flera olika sammanhang.

– Det var sagt i form av en förståelse för att det är svårt att springa i leran. Men det använder dem 3-4 gånger som att jag inte ville att han skulle tävla. Det är inte sant och jag ville ha med Lars på tävling flera gånger, säger hon.

Tävlingen i Robinson slutade i fiasko – det hände egentligen

Lars Koefoed. Foto: TV4

Enligt Charlotta har andra deltagares synkar också förstärkt en felaktig bild av henne. 

– Det var mycket avundsjuka från 1-2 av tjejerna som inte tolererade eller hanterade att jag var självsäker och trodde på mig själv, säger hon och uppger att det också, från hennes sida, var ett sätt att spela spelet för att inte bli utröstad eller utmanad i en duell.

– Men med speciella synkar från Hanna Danemyr och Olivia Lindegren där de tycker att jag är egoist och bara tänker tävling, så får också produktionen massa material att bygga vidare på just den ”fasaden”. Jag satt inte och snackade skit om mina lagkamrater i synk. Och jag ville göra allt för att vi skulle vinna lagtävlingarna för lagets skull. Men jag tror det stack lite i ögonen på dessa tjejer som bara landade i att bli tjej-tjejiga och sura istället för att jobba som ett team. 

Vad önskar du att tittarna hade fått se mer av?

– Mer av allt det fina vi gjorde där, konstaterar Charlotta och avslutar:

– Att vi satt och spelade kort, flätade håret på varandra, att jag och många av deltagarna verkligen hade så kul! Att jag verkligen peppade och hejade på alla och ville bara gott mot var och en av dem.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!