Kemo Samateh
Kemo Samateh skickas ut från Robinson 2024. - Foto: TV4

Kemo Samateh skickas ut från Robinson 2024 – råkade försäga sig

Det var under tisdagens avsnitt av Robinson 2024 som Anders Lundin berättar för deltagaren Kemo Samateh att han inte får stanna kvar på ön utan genast måste packa sina saker och resa hem till Sverige.


Robinson 2024 är i full rullning och ännu ett gäng har bosatt sig på en tropisk ö för att tampas mot varandra, den brännande hettan, de bitska krypen men också mot den värsta fienden av dem alla – den rivande hungern. Årets gäng är färgstarkare än någonsin och redan den första veckan var dramatiken igång. 

I Robinson 2024 har produktionen valt att dela upp lagen efter kön, med andra ord killarna mot tjejerna. I killarnas läger paktas det ordentligt medan i tjejernas så är de öppna konflikterna redan många. 

Inför en tävling tjafsade tjejerna så pass högt att det hördes till killarna som stod och pratade tävlingstaktik.

Därför hoppade Zayera Khan av mitt under inspelningen

Det har varit en rad intriger i tjejernas läger. Bildkälla: TV4

– Det är lite konstigt att tjejerna inför tävling ryker ihop så pass ordentligt att det hörs bort till oss. Men vad ska man säga, det kanske gynnar en i längden, sa Fredrik Bolander.  

En deltagare det skar sig ordentligt med i tjejgruppen var Zayera Khan. I säsongens första avsitt när lägret skulle byggas var det många av de andra i gruppen som ansåg att hon "pekade med hela handen" istället för att hjälpa till. 

– Du säger åt alla vad de ska göra utan att själv hjälpa till? Liksom tyst om du ändå inte bidrar, sa Maureen Asic ilsket. 

Robinson 2024: Därför känner du igen Charlotta Hedlund

Zayera Khan i Robinson 2024. Bildkälla: TV4

Det hela slutade med att Zayera under ett segment blev utröstad av gruppen. Hon fick då alla röster på sig och hamnade då i Gränslandet. Och även där har det nu börjat skära sig mellan Zayera och andra deltagare. 

En deltagare som sannerligen funnit sig på Robinson-ön och i gruppen är den personliga tränaren från Lund – Kemo Samateh, 36.

Robinson-Alexander dog i badrummet – hittades av sin fru

Det var därför det under tisdagen kom som en blixt från klar himmel att han skulle bli tvungen att lämna tävlingen. 

Kemo Samateh lämnar Robinson 2024

I killarnas läger gick eftermiddagen i glädjens tecken efter att några av dem vunnit en pristävling där det bland annat låg ett värdefullt tändstål i potten. Det tjoades och tjimmades även efter att en deltagare fångat gruppens första fisk (en supergiftig stenfisk men vem bryr sig) då plötsligt Anders Lundin dök upp. 

Efter att ha fått ett varmt välkomnande frågade han Kemo om de kunde gå åt sidan lite för att prata. Snabbt berättade han vad det hela gällde. 

Kemo fick då beskedet att han inte fick stanna kvar på ön. 

Kemo Samateh tvingas lämna Robinson 2024. Bildkälla: TV4

– Jag har ett tråkigt besked att komma med. Och det är att du inte följt de anvisningar och den information du fått om din hälsa inför att resa hit. Din hälsa är med andra ord inte säker här och därför måste du avbryta din medverkan, berättar Anders Lundin

De andra deltagarna blev väldigt ledsna. Bildkälla: TV4

– Jag måste avbryta min medverkan?, frågar Kemo. 

– Det här är ju givetvis jättetråkigt men vi kan inte riskera din hälsa. 

– Jag förstår självklart, svarar Kemo. 

När Nyheter24 kommer i kontakt med produktionen förklarar de vidare vad som hänt. Det var då så att det Kemo inte tagit alla vaccin man behöver för att vistas på ön, vilket slank ut från honom i farten.

Robinson-Alexander dog i badrummet – hittades av sin fru

– Det finns en lista på vilka vaccin som samtliga medverkande i Robinson behöver ta innan avresa. Under inspelning uppmärksammade Kemo själv vår läkare att han missat att ta vissa av de vaccin som krävs. Därför behövde han också lämna Robinson av hälsoskäl, säger Caroline Norrby, exekutiv producent för Robinson på TV4.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!