Nu ändrar Mastiff sitt casting-formulär.
Nu ändrar Mastiff sitt casting-formulär. - Foto: Gene J. Puskar/TT/Netflix/"Love is blind Sverige"

Love is Blind-deltagare tvingades svara på fråga om vikt

Nu är casting till säsong två av Love is Blind Sverige i full gång. Men en av casting-frågorna har kritiserats. Deltagarna tvingas nämligen att svara på vad de väger för att få gå vidare med processen.
– Helt irrelevant i ett dejtingprogram, säger kroppsaktivisten Sara Linderholm till Nyheter24.


I januari 2024 hade realityprogrammet “Love is blind Sverige” premiär på Netflix.

Programmet går ut på att singlar ska dejta varandra i blindo. De får gå in i så kallade “poddar” och blinddejta varandra med en vägg emellan sig.

Målet med dejtingen är att några ska fatta tycke för varandra och bilda par. Paren får då se varandra och fortsätta dejta på riktigt. I slutet av programserien kommer paren ställas inför beslutet om de vill gifta sig med varandra eller inte.

Zara Larsson försvarar manliga "Love is blind"-deltagaren

Paren i Love is Blind Sverige 2024

Det hela är inte bara ett realityprogram utan också ett stort socialt experiment, för att se om kärleken verkligen är blind.

I första säsongen av Netflix Love is Blind Sverige bildades fem par. Däribland Krisse-Ly Kuldkepp och Rasmus Hedenstedt, Sergio Rincón och Amanda Jonegård samt Oskar Nordstrand och Meira Omar.

Tittarna rasar på Sergio i Love is blind Sverige 2024 – nu svarar han

Nu är casting igång för säsong två

Nu söker produktionsbolaget Mastiff, som sköter castingen för Love is Blind Sverige, personer som kan tänka sig att delta i den andra säsongen av det populära realityprogrammet.

Nyheter24 har gått igenom frågorna i första casting-formuläret för programmet. De första frågorna är korta och innefattar vad du heter, var du bor, din ålder, längd samt vikt.

Frågan om vikt är obligatorisk att svara på för att ta sig vidare i processen.

Foto: Mastiff/Skärmavbild

Kroppsaktivisten kritisk till frågan om vikt

Kroppsaktivisten Sara 'Songbird' Linderholm ser kritiskt på frågan om vikt i casting-formuläret.

Hon anser att det är irrelevant i ett dejtingprogram, speciellt i ett dejtingprogram som går ut på att kärleken ska vara blind.

– Om de ska hoppa fallskärm eller ska lasta in alla i en hiss som inte får gå över maxvikt hade jag förstått, men det är helt irrelevant i ett dejtingprogram, säger Sara 'Songbird' Linderholm i en kommentar till Nyheter24 och fortsätter:

– Det tappar ju hela syftet med att kärleken är blind om fokus ligger på vikten. Deltagarna får ju ändå inte veta sådan information om varandra när de dejtar i poddarna.

Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Frågade om klädstorlek

Krissy Hedenstedt, som gifte sig med Rasmus Hedenstedt i första säsongen av svenska Love is Blind, minns inte huruvida hon behövde svara på en fråga om vikt i sitt casting-formulär. Däremot frågade produktionen henne om hennes klädstorlek.

– Helt ärligt kan jag inte minnas att jag ska ha blivit tillfrågad om det! Däremot frågade de om storlek i kläder, men det tolkade jag behövdes till eventuella kläder som skulle bistås av dem, säger hon i en kommentar till Nyheter24.

Mastiff har valt att plocka bort frågan om vikt

När Nyheter24 når Matilda Snöwall, vd på produktionsbolaget Mastiff, angående frågan om vikt i casting-formuläret meddelar hon att man nu insett att den är icke relevant för programmet och tagit bort den.

– Det är en fråga som ibland förekommer vid casting men vi insåg att det inte är relevant för Love is Blind. Därför tog vi bort den, det är inte konstigare än så.

Kritik mot castingen av "Love is blind"

Läs fler artiklar om Love is Blind Sverige här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!