Ondskan 2023
Nya Ondskan går att se på TV4 Play. - Foto: TV4

Detaljen i nya Ondskan som många tittare helt missat

Den nya serien "Ondskan" som är baserad på Jan Guillous roman gör succé ute i stugorna. Men det finns en detalj med serien som många missat.


Det är få som missat att den svenska dramaserien Ondskan börjat rulla på TV4 Play. 

Serien är baserad på Jan Guillous succéroman som handlar om den 16-årige Erik Ponti, spelad av Isac Calmroth och hans problemfyllda liv med våld både i hemmet och lika mycket våld på internatskolan Stjernsberg. Det hela utspelar sig i slutet av 1950-talet. 

I serien följer man även den förbjudna kärleksrelationen mellan Erik och köksflickan Marja, som spelas av norska stjärnan Thea Sofie Loch Naess

Isac Calmroth spelar huvudrollen i nya Ondskan. Bildkälla: TV4 Play

Calmroth har fått stående ovationer för sin prestation i serien och fler stora namn som dyker upp är bland andra Gustaf Skarsgård, Christian Fandango Sundgren, Ruth Vega Fernandez, Jens Hultén, Alexander Gustavsson, Björn Mosten, Leon Henzel, Saga Sarkola, Nonni Ardal och Simon Norrthon.

Under den senaste veckan har sociala medier och diskussionsforum kokat då publiken anser att den nya serien är bättre än filmen från 2003 med Andreas Wilson

Någonting som dock tycks undgått många är det faktum att serien inte är inspelad i Sverige. 

Var är serien Ondskan inspelad?

Sanningen är den att de vackra miljöerna i nya Ondskan är inspelade i Vilnius, Litauen, vilket en anonym källa i produktionen kan bekräfta för Nyheter24. 

Nya Ondskan visas på TV4 Play och kommer även att visas på TV4. Bildkälla: TV4

Så om du gnuggat geniknölarna och funderat på detta så har du svaret. 

Isac Calmroth fick komplimang av Jan Guillou

Inför inspelningen var Isac Calmroth tvungen att ligga i hårdträning och framförallt träna simning då karaktären Erik Ponti är en duktig simmare. 

Allt om Christian Fandango Sundgren: Partner, längd och "Ondskan"

När Isac Calmroth gästade "BIANCA" berättade han för programledare Bianca Ingrosso att han var väldigt mån att bli tekniskt duktig på simning och att det därför kom som en lättnad när Guillou kommenterade hans prestation. 

– Han tittade på mig en stund så sa han 'du simmar bra', och det han inte visste var att det är det finaste han någonsin skulle kunna säga till mig, skrattade Isac. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!