Sebastian Martinsson och instruktören "Bella" medverkar i "Elitstyrkans hemligheter"
Sebastian Martinsson är en av deltagarna. - Foto: Skärmavbild/TV4/"Elitstyrkans hemligheter"

Oväntade sanningen i "Elitstyrkans hemligheter" – så lever instruktörerna bakom kulisserna

“Pam”. “Slam”, “KP” och “Bella” är de före detta elitsoldaterna som leder rekryterna i det råa och tuffa programmet “Elitstyrkans hemligheter”. I en intervju med Nyheter24 avslöjar den sistnämnde hur deras liv egentligen såg ut under inspelningen.


Den tredje säsongen av TV4:s realityprogrammet "Elitstyrkans hemligheter" hade premiär i början av april 2023, och i år medverkar allt från en före detta Bachelor till Sveriges starkaste man. 

Här kan du läsa om när Bachelor-Sebastian blev utskälld i Elitstyrkans hemligheter 2023.

Elitstyrkans hemligheter 2023 – säsong 3 sänds på TV4

I programmet ska deltagarna ta sig igenom en minst sagt påfrestande uttagningsprocess, liknande den som görs för att bli soldat inom svenska försvarets elitförband SOG (särskilda operationsgruppen). 

"Pam", "KP" och Bella är tre av instruktörerna. Foto: TV4/"Elitstyrkans hemligheter"

Under de tuffa utmaningarna pressaas rekryterna till sin bristningsgräns, både mentalt och fysiskt. Det är de före detta elitsoldaterna “Pam”. “Slam”, “KP” och “Bella” som leder rekryterna genom processen. 

– Jag gjorde ju lumpen för länge sedan, och trivdes med tydliga regler, tydliga ramar och med att jobba tillsammans. Så jag blev kvar där. Jag fick frågan om jag ville bli officer och då blev jag det. Sen jobbade jag på flygbasjägarskolan i många år. Och sen till slut så sökte jag till specialförbanden och fick möjligheten att börja jobba där, och var där tills jag slutade, förklarar Jesper “Bella” Berlin för Nyheter24

Jesper “Bella” Berlin berättar att alla fyra instruktörer i "Elitstyrkans hemligheter" kände varandra väl sedan innan, och att det var en anledningarna till att han tackade ja till uppdraget. 

– Det var en chans att få jobba med de andra instruktörerna igen. Det saknar jag, tiden på förbandet. Vi har jobbat tillsammans allihopa vid olika tillfällen.

"Bella" har medverkat i samtliga säsonger. Foto: TV4/"Elitstyrkans hemligheter"

Säsong 3 av "Elitstyrkans hemligheter" spelas in i Handöl utanför Åre

Säsong 3 av “Elitstyrkans hemligheter” spelas in i den jämtländska fjällen, i Handöl utanför Åre. I det kyliga höstvädret utsätts rekryterna för den ena tuffare utmaningen än den andra. 

Det är ingen rast och ingen ro för deltagarna, som inte sover särskilt många timmar per natt, och som tampas mot kylan på det spartanska logementet. Till råga på allt ska de göra allt detta på en nästintill tom mage. 

För Nyheter24 berättar Jesper “Bella” Berlin om den minst sagt tuffa tillvaron för deltagarna. 

– Första dygnet får de ingenting att äta. Någon deciliter havregryn till frukost och så får de en frystorkad påse någon gång per dag. Så de äter kanske två gånger om dagen. I år var det dock så kallt så då kanske de får lite mer mat.

Tillvaron för rekryterna är inte särskilt lyxig. Foto: TV4/"Elitstyrkans hemligheter"

"Bella" om inspelningen av "Elitstyrkans hemligheter" 2023: "Sover tre timmar"

Och för de som tror att instruktörerna i slutet av arbetsdagen åker hem till ett hotellrum, medan rekryterna huttrar i sina sovsäckar – de kan nog komma att bli rejält överraskade. 

– Vi hade lite varmare men annars lever vi väl ungefär lika. Vi sover nästan lite mindre än dem för vi är ju med på allting som de är. Men vi brukar ha en säng och en sovsäck i alla fall, berättar "Bella". 

Under inspelningen kan instruktörerna när som helst slita upp rekryterna ur sängen för diverse träningsmoment och utmaningar. Men det är inte bara deltagarna som har sömnbrist under inspelningen, utan det blir inte heller särskilt mycket sömn för instruktörerna. 

– Vi väcker dem ungefär två gånger per natt. Så vi brukar väl sova ungefär tre timmar om dygnet ungefär, förklarar "Elitstyrkans hemligheter"-instruktören. 

Robinson-deltagarens avslöjande om Elitstyrkans hemligheter: "Så sjuk"

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!