Kevin Spacey ska upp i rätten igen. Arkivbild.
Kevin Spacey ska upp i rätten igen. Arkivbild. - Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Ny rättegång nästa år för Kevin Spacey

Rättsprocesserna fortsätter för Kevin Spacey. Nästa år blir det en ny rättegång för skådespelaren som återigen ställs till svars för anklagelser om övergrepp.


En man anklagar den berömda skådespelaren för att ha utsatt honom för ett sexuellt övergrepp i augusti 2008. En domstol i Storbritannien har beslutat att civilmålet ska gå vidare till rättegång som förmodligen inleds under 2025, skriver Variety.

Stämningen lämnades in av mannen redan för två år sedan, men frågan pausades medan Kevin Spacey försvarade sig i en brottmålsrättegång. Skådespelaren stod åtalad för sexuella övergrepp mot fyra olika män, men friades i juli 2023 på alla punkter.

Fler fall kan vänta. I dagarna har en ny tv-dokumentär om Kevin Spacey haft premiär på Channel 4 i Storbritannien. I den framförs nya anklagelser från tio olika män om sexuella övergrepp.

Anklagelserna mot den tvåfaldigt Oscarsbelönade Spacey började komma fram i samband med metoorörelsen 2017. Det ledde till att han sparkades från Netflixserien "House of cards", men skådespelaren har förnekat alla anklagelser och hittills inte blivit dömd i något fall.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!