Statsminister Ulf Kristersson gästar Rinkeby bokfestival för ett samtal med Henrik Berggren, historiker och författare till den uppmärksammade och prisade trilogin 'Landet utanför', som handlar om Sverige under andra världskriget. Arkivbild.
Statsminister Ulf Kristersson gästar Rinkeby bokfestival för ett samtal med Henrik Berggren, historiker och författare till den uppmärksammade och prisade trilogin 'Landet utanför', som handlar om Sverige under andra världskriget. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Kristersson till Rinkeby bokfestival i maj

Bland årets gäster på Rinkeby bokfestival finns som vanligt en mängd författare – men också statsminister Ulf Kristersson (M).


Den 24–25 maj är det återigen dags för Rinkeby bokfestival – en gratisfestival i nordvästra Stockholm för hela familjen.

Bland årets gäster finns författare som Lina Wolff, Sami Said, Martin Widmark, Kayo Mpoyi, Malin Persson Giolito, Johannes Anyuru och Leif GW Persson med flera – men också Ulf Kristersson.

Statsministern gästar festivalen för ett samtal med Henrik Berggren, historiker och författare till "Landet utanför", en uppmärksammad trilogi om Sverige under andra världskriget. Samtalet har rubriken "När kriget kommer" och ska handla om "ödesdigra val".

Festivalen invigs av poeten Jila Mossaed, ledamot av Svenska Akademien.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!