Marcus & Martinus bidrag ”Unforgettable” är en av favoriterna i Melodifestivalens final på lördag. Arkivbild.
Marcus & Martinus bidrag ”Unforgettable” är en av favoriterna i Melodifestivalens final på lördag. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Svenska folket har sagt sitt: Det tycker vi om Marcus & Martinus – egentligen

På lördag tävlar Marcus & Martinus i Melodifestivalen 2024 med sitt bidrag Unforgettable. Den norska duon är favorittippad att vinna – men vad tycker vi svenskar egentligen om att norrbaggar kan vinna svenska Mello?


Marcus och Martinus från Norge är storfavoriter att vinna den svenska Melodifestivalen 2024 på lördag, där de tävlar med sitt bidrag Unforgettable.

Så tycker svenskarna om Marcus & Martinus

Enligt en Novusundersökning är 24 procent ganska eller mycket negativt inställda till att en norsk duo ska representera Sverige, medan 21 procent är ganska eller mycket positivt inställda. Mest negativa är män och gruppen unga mellan 18 och 34 år.

Kvinnor är mest positiva till att Sverige företräds av artister från ett annat land. 46 procent uppger att de är neutrala i frågan.

Det blir dock inte första gången Sverige representeras av medborgare från annat land. Elisabeth Andreassen tävlade för Sverige när hon var norsk medborgare och en av medlemmarna i The Mamas är amerikansk medborgare.

Novusundersökningen har gjorts bland 1 138 svenskar på uppdrag av Betsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!