Prinsessan Madeleine.
1 av 7
Prinsessan Madeleine. - Foto: Stella Pictures / Agence / Bestimage USA
Prinsessan Madeleine på Childhood Foundations gala i New York.
2 av 7
Prinsessan Madeleine på Childhood Foundations gala i New York. - Foto: Stella Pictures / Agence / Bestimage USA
Skådespelerskan Malin Åkerman och Prinsessan Madeleine gick på galan tillsammanans.
3 av 7
Skådespelerskan Malin Åkerman och Prinsessan Madeleine gick på galan tillsammanans. - Foto: Stella Pictures / Agence / Bestimage USA
Drottning Silvia.
4 av 7
Drottning Silvia. - Foto: (c) Pelle T Nilsson/Stella Pictures / (c) Pelle T Nilsson
Prinsessan Madeline var även på ett seminarium på FN:s högkvarter.
5 av 7
Prinsessan Madeline var även på ett seminarium på FN:s högkvarter. - Foto: Stella Pictures / Bernard Ruebsamen
Prinsessan Madeleine berättar om sitt arbete med Childhood Foundation för tidningen Expressen.
6 av 7
Prinsessan Madeleine berättar om sitt arbete med Childhood Foundation för tidningen Expressen. - Foto: Stella Pictures / David Sica
Prinsessan Madeleine på seminarium i FN:s högkvarter i New York.
7 av 7
Prinsessan Madeleine på seminarium i FN:s högkvarter i New York. - Foto: Stella Pictures / Dennis Van Tine/starmaxinc.com

Prinsessan Madeleine: "Du har rätten att säga nej, det här är min kropp"

Prinsessan Madeleine har ett viktigt budskap till alla föräldrar därute.


I helgen lanserade Prinsessan Madeleine och drottning Silvia en app för sin välgörenhetsorganisation World Childhood Foundation, som bland annat arbetar för att stoppa sexuella övergrepp mot barn.

Prinsessan Madeleine och skådespelerskan Malin Åkerman på World Foundations gala i New York. Bildkälla: Stella Pictures.

I en exklusiv intervju med Expressens reporter Anne-Sofie Näslund så berättar prinsessan om sitt engagemang – och hon har dessutom en väldigt viktig uppmaning till alla föräldrar därute.

– En uppmaning till alla föräldrar är att prata med sina barn och faktiskt tala om för barnen att ”du har rättigheter, du har rätten att säga nej, det här är min kropp och ingen rör min kropp om jag inte vill det”. Att utbilda föräldrar känns som något viktigt som vi måste fokusera på, säger Madeleine till Expressen.

Madeleine, som i skrivande stund befinner sig i New York, har även deltagit i ett seminarium på FN:s högkvarter. Även där har fokus varit barn.

I intervjun med Expressen får prinsessan frågan om hon känner oro för sina egna barn.

– Ja, absolut. Självklart också med internet, som är väldigt bra på många sätt, men också obehagligt med tanke på grooming och allt som försiggår mot barn. Men just därför är det extra viktigt att vi pratar om problemen, säger Madeleine till Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.