Jessica Almenäs ilska efter kroppshetsen – lägger ut bikinibild

Efter att programledaren möttes av hat efter en träningsbild kastar hon nu kläderna för att visa att hon äger sin egen kropp.


Programledaren Jessica Almenäs, 40, la under söndagen ut en bild där hon har på sig träningskläder. Chocken var stor när kommentarerna flödade in om att hon var för "för smal" – och "en dålig förebild".

Därför beslutade sig tv-profilen för att lägga upp en bikinibild på Instagram och skriver på sin blogg:

"Det är inte första gången folk tror sig ha rätten att respektlöst kritisera min kropp. Jag är riktigt trött på det" och menar att det är "tramsigt" att hon skulle vara för smal.

Fortsättningsvis skriver Jessica Almenäs att hon väger precis vad hon ska väga i relation till BMI. Samtidigt slänger hon en känga mot näthatet.

"Det är inte jag som är en dålig förebild som lägger ut en bild på mig själv i träningskläder efter ett träningspass. Det är ni som tycker att ni har rätt att kommentera och kritisera någon annans kropp som är dåliga förebilder för unga människor. Det är ju ni som talar om för unga att man alls inte duger som man är och att andra har rätt att tycka och tänka om deras kroppar. Det har man inte!".


"JAG äger min egen kropp och JAG är den enda som har rätt att tycka något om den. JAG bestämmer hur jag vill att min kropp ska se ut. Och kan vi inte bara droppa den här besattheten kring andras kroppar".

/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!