Johanna Toftby Fors
Johanna Toftby Fors har opererat sig. - Foto: Johanna Toftby Fors

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.


Johanna Toftby, 50, är influencern som slog igenom för den stora massan år 2008 då hon var med i "Ensam mamma söker". Efter det har hon synts till i en rad olika produktioner, driver en populär blogg och följs av cirka 100 000 människor. 

Men att vara känd kan ha sina baksidor. För cirka fyra år sedan dömdes en stalker som trakasserat Toftby och hennes familj i nästan ett decennium till fängelse. Kvinnan hade bland annat dödshotat Johannas barn på Facebook. 

Johanna Toftby och Janne Fors. Bildkälla: Stella Pictures

– Det var en mardröm alltihop faktiskt. Den här stalkern har förföljt mig och jagat mig i ungefär tio år. Men det eskalerade sista året när vi fotade den här boken, julkapitlet, och mina barn fick hot från den här kvinnan på Facebook. Att de skulle dö och att jag skulle dö…, berättade hon på sina sociala medier. 

Johanna Toftby opererade bort sin livmoder: "Har drabbats av komplikationer"

2020 dömdes kvinnan till fängelse för olaga förföljelse, olaga hot och övergrepp i rättssak. Samtidigt fälldes hon för flera brott mot andra människor. 

Efteråt kunde familjen knyta ihop säcken och gå vidare med livet.

Johanna Toftby visar upp skräckbilder på sitt ansikte

I dag driver Johanna en populär livsstilsblogg hos Expressen. Där delar hon med sig av sin vardag med allt vad det innebär. Och en sak som blivit oerhört populär – det är hennes recept. 

Men den senaste veckan har det inte blivit allt för många recept provade för Johanna. Hon har nämligen genomgått en avancerad operation, vilket hon berättar om på bloggen. 

Till det hela visar hon upp bilder som inte är någonting för känsliga.

"För fem år sedan kände jag något som skavde i överkäken högt upp in mot kinden., en liten pigg som stack rakt in i kinden. En visdomstand? Kan visdomständer börja växa upp vid 45 års ålder? Ja, tydligen", berättade hon. 

Johanna bestämde sig slutligen för att ta bort tanden och det slutade med en operation där kirurgen fick borra rakt in i käken. 

Tv-profilen om näthatet: "Hon önskade livet ur min bästa vän"

"Det jobbigaste var när de borrade i benet, jag ville krypa ur min egna kropp. Sedan spände det och drog som om huvudet skulle trilla av. Det är som en mardröm att dra ut eller operera ut tänder. Till slut hörde jag den bästa meningen under hela operationen: Tanden är ute!", skriver hon. 

Johanna Toftby Fors opererade sig. Bildkälla: johannatoftby/blogg
"Gul, grön, röd flammig. Svullen, även om den allra värsta hade lagt sig lite så ser jag mer död än levande ut. Ingen känsel i näsan eller i ansiktet, det är också normalt säger de. Hoppas verkligen det", skriver Johanna. Bildkälla: Bildkälla: johannatoftby/blogg

Hennes inlägg om operationen har i skrivande stund över 70 kommentarer från läsare som skickar stöd och peppande ord. Johanna skriver att hon inte vill skrämma någon med alla detaljer men att hon snarare vädjar om att folk ska gå iväg och få operationen gjord om det behövs. 

"Operationen är ingenting mot allt efter. Jag vill inte skrämma någon, men se till att ha allt hemma när ni kommer hem. Och som alltid, gör inte som jag och skjut upp saker utan få dem gjorda i stället!", skriver hon. 

Vi hoppas att Johanna kryar ordentligt!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!