Lisa Ajax väntar sitt första barn.
Lisa Ajax väntar sitt första barn. - Foto: Claudio Bresciani/TT/Magnus Andersson/TT

Lisa Ajax och Max har valt dotterns namn: ”Plupp”

Lisa Ajax och sambon Max Huss väntar sitt första barn. Det är en flicka som är beräknad att komma i juni. Nu har paret valt vad den dottern ska heta.


Lisa Ajax, 25, är en svensk artist och låtskrivare hon föddes 13 augusti 1998 i Järfälla utanför Stockholm och slog igenom i Idol år 2014 där hon tog hem vinsten.

Sedan vinsten i Idol har Lisa Ajax jobbat vidare med artisteriet och hon hade synts i flera olika tv-program och har också tävlat i SVT:s Melodifestivalen ett fler talgånger.

Lisa har tävlat i Melodifestivalen år 2016, 2017, 2019 och nu senast 2024 med låten “Awful Liar”.

Tv-profilens raderade inlägg om Lisa Ajax – får artisten att ryta ifrån

Foto: Johan Nilsson/TT

Lisa Ajax och sambon Max Huss väntar barn

Lisa Ajax är just nu gravid och väntar sitt första barn med pojkvännen och sambon Max Huss.

Barnet är beräknat att födas i juni och det är mycket att förbereda för paret. Tidigt i graviditeten kallade paret bebisen för ett smeknamn som Lisa ger alla barn.

– Innan vi hade det här namnet var det ”Plupp”, det har blivit en grej, att jag kallar alla bebisar ”Plupp”, eller ”Lilla Pluppen”, säger Lisa till mama.

Lisa Ajax bebislycka – är gravid med sitt första barn

Nu har paret valt vad dottern ska heta

Men när paret fick reda på att de väntade en liten dotter så började de tänka ut riktiga namn. Paret har nu beslutat sig för vad den lilla dottern ska faktiskt heta.

– Jag hade ju egentligen ett namn, alltså det här har jag vetat i flera år. ”Det här ska jag ha, det här ska min framtida dotter heta.”, säger Lisa till mama och fortsätter: 

– Max kom faktiskt med ett förslag som vi båda älskar. Jag tycker att det är fint, det är ändå vårt första barn och då är det ju inte bara jag som ska bestämma vad hon ska heta liksom. Det känns bra att han också fick tycka och tänka.

Svenske artisten är Lisa Ajax pojkvän: "Träffades i studion"

Allt om Lisa Ajax – Längd, barn och pojkvännen Max Huss

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!