Anders Lundin
Anders Lundin berättar om svåra tiden. Bildkälla: STELLA Pictures/Instagram/anderslundinofficiell

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.


Vi har fått följa den folkkära profilen Anders Lundins, 65, tv-karriär sedan sent 1980-tal. 

Han slog igenom som barnprogramledare för Bolibompa. Senare gick han vidare till de större produktionerna såsom Allsång på Skansen, Expedition Robinson, Allt om Sverige och Mitt i naturen

Anders Lundin 2023. Bildkälla: Ali Lorestani/TT

Anders Lundins okända sjukdom

När Anders Lundin gästar podcasten Värvet, gräver programledaren Kristoffer Triumf i en klyfta i Anders karriär, men dessutom i livet i allmänhet. 

Därför rasar tittarna på Anders Lundin efter händelsen i Robinson

I samband med pandemin hade Anders några väldigt tuffa år. När pandemin slog till la SVT flera program som Anders medverkat i på paus, bland annat "Allt om Sverige", där svensk-amerikaner får uppleva sina svenska rötter.

I podcasten berättar Anders att han i samband med allt insjuknade i en okänd sjukdom. 

Anders Lundin avslöjar: Produktionens hemliga lyx på Robinson

Anders Lundin på Skansen 2018. Bildkälla: Erik Simander/TT

Anders om svåra tiden: "Väldigt sjuk"

Det var ett år som Anders var väldigt sjuk. 

– Jag gick en behandling som var jobbig och skrämmande och läskig. Jag frågade ingenting och googlade ingenting. Jag sätter inget namn på det, säger Anders i Värvet.

När han återigen fick frågan om att vara programledare för Robinson valde han att tacka ja. Han fick inga jobb och det tidigare samarbetet med SVT hade kört fast.

Det händer med de som åker ut för regelbrott i Robinson

– Jag hade ingen känsla för att "Allt för Sverige" var ett program de älskade. Mer att de letade efter nya koncept. Och tablån har inte oändligt med utrymme för underhållningsprogram. Ska man lägga till något måste man ta bort något, berättar Anders.

Lycka till med allt Anders!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!