Pernilla Månsson Colt har synts i både "Husdrömmar" och "Trädgårdstider".
Pernilla Månsson Colt har synts i både "Husdrömmar" och "Trädgårdstider". - Foto: Stella Pictures

Pernilla Månsson Colt om utseendeförändringen: ”Gjort allt jag kunnat för att dölja”

I ett ärligt inlägg på Instagram berättar programledaren Pernilla Månsson Colt att hon, efter många år, nu väljer att omfamna sitt gråa hår.
"Försöker fatta att den där personen i spegeln är jag och inte min mamma eller mormor", skriver hon.


Genom program så som "Husdrömmar" och "Trädgårdstider" har Pernilla Månsson Colt kommit att bli en av Sveriges mest folkkära programledare. 

Det har gjort att hon också byggt upp en trogen följarskara i sociala medier. På Instagram har tv-profilen över 70 000 följare och det är i ett inlägg på just denna plattform som hon nu delar med sig av sina tankar och känslor kring åldrande.

Pernilla Månsson Colts privata bild lämnar tittarna i chock: "Hur fan...?"

Pernilla Månsson Colt: "Sista hårfärgen"

Till en bild på sig själv skriver Pernilla Månsson Colt:

"Det här är nog sista hårfärgen. Jag kallar den för det i alla fall. Vet inte hur många hårfärger – och konstiga frisyrer – jag har haft i mitt liv. Har aldrig varit rädd för att prova orange, lila, tvåfärgat (mörkt under, blont över – min syrra kallade det för panda-frisyren) kort sagt, jag har provat."

"Den här färgen har jag dock gjort allt jag kunnat för att dölja. Varannan vecka i hur många år som helst har jag stått i badrummet och färgat hårbotten. Vem vill bli gråhårig när man bara är 30? I mitt jobb dessutom? Vem vill se ut som sin mormor när allt bara går ut på att hålla sig ung?"

Men nu uppger programledaren att hon "gett upp" och omfamnar det gråa håret.

"Jag färgar inte mer. Går mot ”silverblond” ehhh… Och försöker fatta att den där personen i spegeln är jag och inte min mamma eller mormor. Försöker hålla mig ung genom att vara aktiv, nyfiken, sova mycket och styrketräna istället. Och, om man ändrar sig och inte står ut så finns det ju alltid hårfärg i butiken…"

Peppas av kollegorna: "Du är sjukt snygg"

I kommentarsfältet hyllas och peppas Pernilla Månsson Colt av flera välkända profiler.

"Du är så sjukt snygg precis så som du är! Eller i färgat! Eller i vad som helst! Det sitter i dig som person och i allt du är", skriver den forna "Trädgårdstider"-kollegan Tareq Taylor.

"Pernilla. så fantastiskt vacker DU ÄR!!!", skriver inredaren och Husdrömmar Sicilien-profilen Marie Olsson Nylander.

"My god så snyggt!", skriver TV4-programledaren Jenny Strömstedt.

"DU ÄR HET!!", skriver SVT-programledaren Farah Abadi.

Foto: Skärmavbild/Instagram/pernillamc

Pernilla Månsson Colt: "Överväldigad"

Och faktum är att hurraropen uppmärksammas av Pernilla Månsson Colt i ett nytt inlägg.

"Oj oj oj! Heeeelt överväldigad av responsen och PEPPEN! Kunde aldrig ana att vi var så många som grubblar och krånglar med grått hår! Eller silver som vi kanske ska säga. Platina? Har läst varenda kommentar men det blev för många att svara på. Den här stora förvandlingen har alltså tagit några år, tack till envisa frisör-Sofia som inte lyssnade när jag ville ge upp i vintras och gå tillbaka till mörkt…", skriver hon.

Läs alla våra artiklar om Pernilla Månsson Colt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!