1 av 3
- Foto: TV4
2 av 3
- Foto: TV4
3 av 3
- Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Peter Jihde slår tillbaka mot juryns kritik

Efter juryns hårda sågningar i gårdagens Idolkval var Peter Jihde kritisk mot juryns beteende. – De tog i väl hårt, säger han till Nyheter24.


Idol 2010

Vem var bäst? Vem var sämst? Vem vinner? Läs allt om Idol på Nyheter24.se/noje/idol

Andreas Carlsson skräder minsann inte sina ord under veckans Idolkval, och onsdagskvällens absoluta toppsågning tilldelades Malin Brännlund, 20. Själv menar Andreas däremot att han inte alls tar i för hårt.

– Varför säger alla att jag blir elakare och elakare? Jag är bara ärlig, och jag tänker inte ta tillbaka det jag sa - att Malin lät som "ett spädbarn med kolik genom en megafon". Hon kan så sjukt mycket bättre än vad hon presterade idag, så jag blev nästan förbannad, säger han till Nyheter24.

Siktar du på att bli den svenska versionen av Simon Cowell?

– Nej, det hade jag i så fall kunnat bli under det första året. Jag har väl bara ätit sanningsserum antar jag, och nu är det benskydden på för de tävlande. Det här är den tuffa veckan, och för tillfället är det bara hela havet stormar bland deltagarna.

Programledaren Peter Jihde, som enligt egen utsago alltid står på idolernas sida, tycker att juryn går fram lite väl hårt.

– Juryn har ju som uppgift att lämna våra Idolaspiranter med ett klart besked. Antingen ska de berätta att de är duktiga eller att de kanske inte är det. Så, om man låter udda vara jämnt från kvalet så hamnar de på scratch, eftersom de faktiskt även hyllade Jay Smith. Fast personligen tycker jag nog att de tog i lite väl hårt mot vissa.

Finns det någon risk att idolerna får bestående men av juryns sågningar?

– Det hoppas jag verkligen inte, utan att idolerna kan ta åt sig av den tuffa men också konstruktiva kritiken de får och lär sig av det. Vår jury har ju x antal miljoner skivor på nacken, så de vet vad de pratar om. Jag skulle bara önska att de kunde visa lite mer barmhärtighet, säger Peter Jihde till Nyheter24 efter sändningen. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!