Melloaktuelle Lancelot Hedmans dagliga kamp mot missbruket: ”Gör det varje dag”
Melloaktuelle Lancelot Hedmans dagliga kamp mot missbruket: ”Gör det varje dag” - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Lancelot Hedman Graafs dagliga kamp mot missbruket: ”Varje dag”

Lancelot Hedman har inga problem med att prata om sitt alkoholmissbruk och säger att han gör det för att hjälpa andra. Nu ska han vara med i Melodifestivalen för första gången och öppnar upp sig med de ärliga orden innan deltävlingen.


Lancelot Hedman, 21, öppnade upp sig om sitt missbruk första gången i höstas och har sedan dess hunnit medverka i tv-programmet "Behandlingen" tillsammans med andra kända svenskar med beroendeproblematik. 

Lancelot Hedman i Melodifestivalen 2022

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ikväll uppträder Lancelot Hedman i Melodifestivalen för första gången och i en intervju med Aftonbladet öppnar kändissonen upp sig om den ständiga kampen mot missbruket. 

Lancelot Hedman har själv inga problem med att prata om missbruk, men har insett att många med missbruk ofta inte klarar av att tala om det öppet. 

– När jag hör nån prata om det så gör det då det lättare för mig att kunna berätta det för nån annan, så jag vill bara att nån annan som känner att det är pinsamt eller vad fan som helst… Så därför pratar jag om det. Inte för att sitta och snyfta i tv, eller jag sitter inte och tycker synd om mig själv på nåt vänster, utan jag gör det endast för att jag vet om att berättar jag om det här så vet jag om att den 20-åriga killen som kanske sitter där kan få det lättare att berätta om det, säger han till Aftonbladet. 

Missbruket är en kamp varje dag 

När Aftonbladet frågor Lancelot om missbruket är en kamp för han varje dag svarar han även ja på frågan. 

– Det är klart, det är nånting jag har… det är jag. Jag kommer få ha det varje dag i resten av mitt liv och det är nånting jag alltid kommer få kämpa med, men jag gör det varje dag, jag tar den kampen, säger han. 

Han jämför även missbruket med att vara allergisk mot jordnötter – att det är samma sak att prata om som det. Lancelot uttrycker även att han är trött på fördomarna kring beroende och alkoholism, skriver Aftonbladet

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!