Det klirrar i kassan för Isabella Löwengrip.
Det klirrar i kassan för Isabella Löwengrip.

Blondinbella kan dra in 100 miljoner kronor – förhandlar med köpare

Isabella Löwengrip kan snart bada i mer pengar än hon redan gör.


Ja, det går minst sagt bra för bloggstjärnan och entreprenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Utöver sin välbesökta blogg gör hennes skönhetsmärke Löwengrip Care and Color, (LCC) fullkomlig succé. 

Enligt BreakIt väntas omsättningen för bolaget öka med nästan 60 procent till 55 miljoner kronor. Och trots den kraftiga tillväxten gör bolaget vinst - i år är prognosen för rörelseresultatet runt 10 miljoner kronor.

Men nu vill Isabella och medgrundare Pingis Hadenius öka expansionen ytterligare, men för att göra det behöver de lite hjälp på traven. 


Ska omsätta över en miljard 

Målsättningen för entreprenörerna är att LCC inom fem år ska omsätta över en miljard kronor, och till sin hjälp har de nu valt att anlita investmentbanken Carnegie för att få in en ny delägare i bolaget.

Källor till Breakit berättar att LCC idag värderas till mellan 300 och 400 miljoner. Exakt hur stor del av bolaget som bjuds ut till försäljning vet man inte ännu. Men Pingis och Isabella vill sannolikt ha en strategisk partner som både kan hjälpa dem med kapital och kunnande. En sådan investerare nöjer sig sannolikt inte med en mindre post än 30 procent av bolaget.

Går affären i mål handlar det med andra ord om en affär i 100-miljonersklassen. För Löwengrip skulle det innebära att hon och Pingis kan dela på lika mycket pengar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!